Η Google σου δίνει μεγαλύτερο έλεγχο για τις αναζητήσεις και την ιδιωτικότητα σου [Video]

Τα τελευταία χρόνια, η Google έχει δεχθεί σκληρή κριτική για τις πρακτικές που ακολουθεί στη συλλογή δεδομένων από τους χρήστες, και γι' αυτό βλέπουμε να πραγματοποιεί διάφορες ενέργειες που δίνουν περισσότερο έλεγχο στο τι μοιράζεται ο καθένας online.

Κάποιες από αυτές αναλύονται στην τελευταία ανάρτησή της στο επίσημο blog της και αφορούν κυρίως τον έλεγχο του ιστορικού αναζήτησης και των επιλογών για την ιδιωτικότητα του στο Google Search.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο σκέλος, η Google φέρνει τη δυνατότητα να δεις ή να διαγράψεις το ιστορικό των αναζητήσεων σου χωρίς να επισκεφθείς την ξεχωριστή σελίδα του λογαριασμού σου. Σύντομα θα βλέπετε στη μηχανή αναζήτησης στο κάτω μέρος έναν νέο τομέα που ονομάζεται Your Data και εκεί υπάρχει η υποκατηγορία Your Search Activity.

Οι αναζητήσεις μπορούν να διαγραφούν όλες ή η κάθε μία ξεχωριστά, ενώ υπάρχουν και links για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πως διαχειρίζεται η Google αυτά τα δεδομένα για να προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία χρήσης.

Σχετικά με τις αλλαγές των ρυθμίσεων ασφαλείας και ιδιωτικότητας που αφορούν τη μηχανή αναζήτησης, η Google έχει προσθέσει επιλογές για αποθήκευση των ενεργειών του χρήστη στη Google, σε ιστοσελίδες, εφαρμογές, υπηρεσίες, για πρόσβαση των προαναφερθέντων στην τοποθεσία του χρήστη, αλλά και δυνατότητα να απενεργοποιήσει την εγγραφή της φωνή του και την προσωπική διαμόρφωση των διαφημίσεων.

Οι αλλαγές αυτές θα εμφανιστούν σταδιακά σε όλους τους χρήστες στη desktop και mobile έκδοση του Google, ενώ μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα γίνει το ίδιο και για τις mobile εφαρμογές σε Android και iOS.

Loading