Google Search: Σημαντική αλλαγή στην εμφάνιση σε Android και iOS

Η Google ανακοίνωσε σήμερα ότι προχωρά σε αλλαγές που αφορούν την εμφάνιση της μηχανής αναζήτησης Google Search στις mobile συσκευές, οι οποίες έχουν αρχίσει ήδη να εμφανίζονται σε ορισμένους χρήστες Android και iOS, με το γενικότερο λανσάρισμα να αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες.

google-new.jpg

Η φιλοσοφία της εταιρείας πίσω από τις, ομολογουμένως, αρκετά μεγάλες αλλαγές είναι η έμφαση στην απλότητα, στην πλοήγηση από φορητές συσκευές και στην ευκολία να εντοπίζει ο χρήστης αυτό που πραγματικά ψάχνει και τον ενδιαφέρει στα αποτελέσματα αναζήτησης. Η Google κάνει λόγο για επιλογή χρωμάτων και σχημάτων που κατευθύνουν το μάτι του χρήστη σε αυτά που έχουν σημασία ούτως ώστε να μη νιώθει “μπουκωμένος” από τη σωρεία πληροφοριών που εμφανίζονται όταν πραγματοποιεί μια αναζήτηση.

google-new-1.jpg

Από τις εικόνες παρατηρούμε και αλλαγή στη γραμματοσειρά, καθώς χρησιμοποιείται πολύ περισσότερο η Google Sans και μάλιστα με χαρακτήρες που έχουν μεγαλύτερο μέγεθος και είναι σαφέστατα πιο έντονοι απ’ ό,τι έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια.

Να σημειώσουμε ότι ήδη βλέπουμε αλλαγή στην εμφάνιση του Google Search και στη desktop έκδοση, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη γραμματοσειρά.

Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας

[Google]

Loading