Google Sheets: Αυτή είναι η νέα σωτήρια λειτουργία Smart Fill

Ας το παραδεχτούμε όλοι. Κανένας δεν τη βρίσκει ιδιαίτερα με τη δημιουργία υπολογιστικών φύλλων (spreadsheets) σε κανένα από τα διαθέσιμα προγράμματα. Γι’ αυτό, η Google αποφάσισε να διευκολύνει λίγο την κατάσταση για τους χρήστες της εφαρμογής Google Sheets με το λανσάρισμα της λειτουργίας Smart Fill.

Remote file

Όπως μπορείτε να δείτε και από το gif, χάριν στο Smart Fill η εφαρμογή θα αναγνωρίζει το περιεχόμενο των άλλων στηλών και με βάση αυτό θα συμπληρώνει μια νέα στήλη που ενδεχομένως ετοιμάζει ο χρήστη. Στο παράδειγμα βλέπουμε μια λίστα με τα ονόματα και τις διευθύνσεις ορισμένων μελών μιας εταιρείας στις στήλες A και B. Μόλις γράψει ο χρήστης στο πρώτο κουτί της στήλης C “Hi Gerald”, τότε το Smart Fill συμπληρώνει αυτόματα όλα τα κουτιά που ακολουθούν με τα αντίστοιχα ονόματα. Κάτι παρόμοιο βλέπουμε και στη στήλη D για τις διευθύνσεις email, καθώς ο χρήστης γράφει gerald @ example.com και το Smart Fill γεμίζει αυτόματα τα υπόλοιπα κουτιά με αντίστοιχες διευθύνσεις, ενώ στην στήλη E συμπληρώνει αυτόματα τους ταχυδρομικούς κώδικες του καθενός.

Η νέα λειτουργία Smart Fill του Google Sheets έχει αρχίσει να εμφανίζεται σε κάποιους χρήστες, ωστόσο, το γενικότερο λανσάρισμα θα πραγματοποιηθεί από τις 5 Νοεμβρίου 2020 και έπειτα.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[Google]

Loading