Google: Τα RCS είναι πλέον διαθέσιμα σε όλο τον κόσμο μέσω της εφαρμογης Messages

Ο αγώνας της Google για την διάδοση των RCS* έχει μετατραπεί σε προσωπική υπόθεση τους τελευταίους μήνες, λόγω της κωλυσιεργίας των παρόχων τηλεπικοινωνιών να υιοθετήσουν το νέο πρότυπο. Η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει το άνοιγμα τους σε πολλές χώρες σε συνεργασία με τους κατασκευαστές συσκευών, ενώ σήμερα ανακοίνωσε επίσημα ότι πλέον είναι διαθέσιμο παγκοσμίως μέσα από τη δική της εφαρμογή Messages.

*RCS: Πρόκειται για τον διάδοχο των SMS/MMS που επιτρέπει στους χρήστες να αποστέλλουν φωτογραφίες υψηλότερης ανάλυσης, να συμμετέχουν σε ομαδικές συνομιλίες, να πραγματοποιούν video κλήσεις και να μοιράζονται την τοποθεσία τους, εκμεταλλευόμενοι το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και όχι τη σύνδεση στο Internet.

Remote file

Όσοι χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Messages στο Android smartphone σας και δεν έχετε δει μέχρι σήμερα τα RCS, τότε μπορείτε να ακολουθήσετε τις αναλυτικές οδηγίες της Google (διαβάστε εδώ) για να τα ενεργοποιήσετε, αρκεί φυσικά να υποστηρίζονται από τη συσκευή σας (η πλειοψηφία των σύγχρονων smartphones τα υποστηρίζει).

Εξάλλου, η Google αποκάλυψε ότι ξεκινά τις δοκιμές για end-to-end κρυπτογράφηση των RCS και τοποθετεί τη σταδιακή ενσωμάτωση της λειτουργίας μέσα στο 2021. Η end-to-end κρυπτογράφηση θα καλύψει πρώτα τις προσωπικές συνομιλίες, αρκεί φυσικά να χρησιμοποιούν και οι δύο χρήστες την εφαρμογή Messages με ενεργοποιημένα τα RCS.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[Google]

Loading