Η Google ετοιμάζει υπηρεσία ταξί τύπου Uber και η Uber απαντά με δικά της αυτο-οδηγούμενα οχήματα

uber

Uber και Google αποφάσισαν να μπουν η μία στα χωράφια της άλλης, καθώς η μεν πρώτη ανακοίνωσε επίσημα σήμερα ότι θα συνεργαστεί με το Carnegie Mellon University για την κατασκευή των δικών της αυτο-οδηγούμενων οχημάτων, ενώ για την δεύτερη υπάρχει η αναφορά του Bloomberg που λέει ότι σύντομα θα λανσάρει ανταγωνιστική υπηρεσία παρόμοιου τύπου με αυτήν της Uber, βασισμένη στα αυτο-οδηγούμενα οχήματα της.

Οι άλλοτε στενοί συνεργάτες (η Google είχε επενδύσει $258 εκατ. στην Uber τον Αύγουστο του 2013) φαίνεται ότι ετοιμάζουν ακριβώς την ίδια υπηρεσία, δηλαδή εξυπηρέτηση πολιτών με αυτο-οδηγούμενα ταξί, ξεκινώντας από αντίθετες αφετηρίες. Η Google σίγουρα βρίσκεται αρκετά πιο μπροστά με το “σχεδόν ολοκληρωμένο” αυτο-οδηγούμενο όχημα της, ενώ η Uber θα πρέπει να στηρίξει πολύ έντονα το νεοσύστατο Uber Advanced Technologies Center για να φτάσει σύντομα στο ίδιο επίπεδο.

Όπως και να ‘χει, βρισκόμαστε στα σπάργανα μιας νέας εποχής για τις μετακινήσεις μικρών αποστάσεων. Θα έχει σίγουρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η εξέλιξη των δύο projects και φυσικά η γενικότερη αντίδραση της κοινωνίας. Εσείς θα εμπιστευόσασταν ένα αυτο-οδηγούμενο ταξί;

[via]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Google, Technology and tagged . Bookmark the permalink.