Υπό έρευνα η Google για την παραβίαση της ασφάλειας του Safari

Google Privacy

Συνέχεια λαμβάνει το σκάνδαλο στο οποίο είχε εμπλακεί η Google σχετικά με την παραβίαση των προτιμήσεων ασφαλείας των χρηστών του Safari στο iOS για την παρακολούθηση όλων των δραστηριοτήτων.

Η Google μαζί με τη Facebook και άλλες εταιρείες διέθεταν κώδικα με τον οποίο παρακάμπτονταν η ασφάλεια του Safari με την εναπόθεση cookies για την καταγραφή των δραστηριοτήτων των χρηστών με απώτερο σκοπό την στοχευμένη διαφήμιση.

Η ανακάλυψη είχε γίνει από τον ερευνητή Jonathan Mayer και επιβεβαιώθηκε αργότερα από την Wall Street Journal που έφερε το θέμα στο προσκήνιο. Μάλιστα, αργότερα και η Microsoft κατηγόρησε ανοιχτά την Google ότι κάνει το ίδιο πράγμα και στον Internet Explorer.

Έκτοτε η Google απομάκρυνε τον εν λόγω κώδικα αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει με τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές αρχές να βρίσκονται ήδη στην έναρξη των κατάλληλων ερευνών. Η αμερικανική Επιτροπή Εμπορίου εξετάζει το αν το τελευταίο σκάνδαλο αποτελεί παραβίαση προηγούμενου συμφωνητικού μεταξύ της Google και της κυβέρνησης σχετικά με άλλο θέμα ασφαλείας την προηγούμενη χρονιά.

Η Google επιβεβαίωσε με δελτίο τύπου την έναρξη των ερευνών ανακοινώνοντας ότι θα συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές. Τονίζει, μάλιστα, ότι δεν περίμενε ποτέ ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο και ότι το πρόβλημα έχει έκτοτε διορθωθεί.

via SlashGear

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr. Follow me on twitter and facebook
This entry was posted in Google, Internet. Bookmark the permalink.

One Response to Υπό έρευνα η Google για την παραβίαση της ασφάλειας του Safari

  1. Pingback: H Google αντιμετωπίζει πρόστιμο δεκάδων εκατομμυρίων για το σκάνδαλο με τον Safari