Δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι αναφορές στις τεχνολογίες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας στο Google I/O 2017, με τη Google να σημειώνει ότι επενδύει πολλά επάνω στην ανάπτυξη τους και μάλιστα συνεργάζεται στενά με την Qualcomm για να δημιουργήσουν ένα εντελώς αυτόνομο (δεν θα απαιτεί smartphone) VR headset που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τους υπόλοιπους κατασκευαστές.

Στο επίκεντρο αυτής της συνεργασίας βρίσκεται ο επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 835, ο οποίος προσφέρει προφανώς την απαραίτητη δύναμη για να υποστηρίζεται απρόσκοπτα η πλατφόρμα Google Daydream. Σημειώστε ότι τόσο η HTC, όσο και η Lenovo εργάζονται ήδη και αυτές επάνω στην κατασκευή νέων αυτόνομων VR headsets με Snapdragon 835.

Οι συσκευές αυτές αναμένονται αργότερα μέσα στο 2017 και θα αποτελέσουν τα όπλα της Google στη μάχη για την εικονική πραγματικότητα ενάντια στην Facebook (βλ. Oculus Rift).

Σε ό,τι αφορά την επαυξημένη πραγματικότητα, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι το Asus Zenfone AR θα κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι, ενώ αποκάλυψε πως περισσότεροι από 2 εκατ. μαθητές έχουν παρακολουθήσει μαθήματα με τη βοήθεια της επαυξημένης πραγματικότητας. Από το φθινόπωρο θα επεκτείνει ακόμη περισσότερο αυτές τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες με νέα προγράμματα.

 

Advertisements