Google Workspace: Το νέο G Suite με νέα εικονίδια και νέες λειτουργίες

Η Google ανακοίνωσε επίσημα σήμερα τη μετονομασία της υπηρεσίας G Suite σε Google Workspace και προχώρησε σε αλλαγές στα εικονίδια των εφαρμογών Gmail, Calendar, Drive, Docs, Sheets, Slides και Meet, ενώ παράλληλα προσθέτει νέες λειτουργίες για να διευκολύνει την τηλεργασία.

Remote file

Από το περασμένο καλοκαίρι έχει ξεκινήσει η ενσωμάτωση των Chat, Meet, Docs κ.ά. στο Gmail, αλλά από σήμερα θα εμφανίζονται σε όλους τους συνδρομητές του Google Workspace παγκοσμίως. Το νέο Google Workspace θα είναι διαθέσιμο σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και καταναλωτές μέσα στους επόμενους μήνες.

Remote file

Η εταιρεία αναφέρει στην ανακοίνωση της πως το Google Workspace καταγράφει περισσότερους από 2.6 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα, ένας αριθμός που αυξήθηκε κατά 30% από τον περασμένο Μάρτιο, όμως, μόλις τα 6 εκατομμύρια εξ αυτών είναι συνδρομητές. Πιθανότατα αυτός είναι και ο λόγος που γίνεται το rebrand, αλλά και οι ενέργειες ενσωμάτωσης των εφαρμογών στο Gmail και φυσικά η προσθήκη των νέων λειτουργιών, όπως οι παρακάτω:

  • Από σήμερα θα εμφανίζονται previews των links στα Docs, Sheets και Slides για να βλέπεις που οδηγούν χωρίς να φεύγεις από αυτές
  • Από σήμερα, όταν κάνεις @mention κάποιον άλλο χρήστη θα εμφανίζεται ένα μικρό παράθυρο με πληροφορίες για το συγκεκριμένο έγγραφο και οδηγίες, καθώς επίσης η δυνατότητα να τον προσθέσεις στις επαφές ή να επικοινωνήσεις άμεσα μαζί του μέσω email, chat ή video.
  • Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα μπορείς να δημιουργήσεις και να συνεργαστείς επάνω σε κάποιο έγγραφο απευθείας από το Chat, και μάλιστα χωρίς να ανήκει ο άλλος χρήστες στην ίδια εταιρεία - οργανισμό.
  • Μέσα στους επόμενους μήνες θα δούμε την εφαρμογή τηλεδιασκέψεων Meet να εμφανίζεται σε Picture-in-Picture παράθυρο μέσα στα Docs, Sheets και Slides.
  • Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα, τηρούνται νέα πρωτόκολλα και μάλιστα το Google Workspace είναι η πρώτη μεγάλη σουίτα εφαρμογών παραγωγικότητας που έλαβε πιστοποίηση anISO/IEC 27701.
Remote file


Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Google Workspace και τις διαθέσιμες συνδρομές από εδώ.

Loading