Google: Υποστηρίζει πλέον εναλλακτικά συστήματα πληρωμής στην Ευρώπη

Άμεση η συμμόρφωση της Google στο νομοσχέδιο Digital Markets Act που υπερψηφίστηκε πριν από μερικές ημέρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα ότι επιτρέπει πλέον στους developers των εφαρμογών που δεν ανήκουν στην κατηγορία του gaming να προσφέρουν εναλλακτικές μεθόδους πληρωμής στην Ευρωπαϊκή Οικονομική ζώνη που περιλαμβάνει τις χώρες της ΕΕ, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία.

Η Google θα μειώσει την προμήθεια της κατά 3% για τις αγορές εφαρμογών που πραγματοποιούνται με εναλλακτικά συστήματα πληρωμών στο Google Play Store, ενώ υπενθυμίζει ότι το 99% των developers υπάγεται ήδη στο μοντέλο προμήθειας του 15% (αντί του κλασικού 30%). Αυτό σημαίνει ότι οι developers θα δίνουν το 12% των κερδών τους στην Google όταν χρησιμοποιούν εναλλακτικά συστήματα πληρωμών.

Η επέκταση των εναλλακτικών συστημάτων πληρωμής στα games θα πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο 6μηνο και σημειώνεται πως όλες οι εφαρμογές θα πρέπει έτσι κι αλλιώς να υποστηρίζουν το σύστημα πληρωμής του Google Play Store. Οι ενδιαφερόμενοι developers θα μπορούν να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση από την 1η Αυγούστου 2022 και θα υποχρεώνονται να ενημερώνουν την Google για όλες τις συναλλαγές που γίνονται μέσω των εναλλακτικών συστημάτων πληρωμής.

Υπενθυμίζουμε ότι η υποχρεωτική συμμόρφωση στο Digital Markets Act και το Digital Services Act θα ξεκινήσει το 2024. Μένει να δούμε αν θα προχωρήσει σε αντίστοιχες κινήσεις και η Apple, πριν την καταληκτική ημερομηνία.

[Google]

Loading