Googlefier: Ένας νέος τρόπος να προσθέσεις Google Mobile Services σε συσκευές της Huawei

Το έχουμε αναφέρει αρκετές φορές και στα reviews των πιο πρόσφατων smartphones και tablets της Huawei ότι υπάρχουν τρόποι για να εγκαταστήσεις τα “απαγορευμένα” Google Mobile Services εάν δεν θέλεις να δώσεις μια ευκαιρία στα HMS. Μόλις χτες ήρθε στο προσκήνιο ακόμη ένας τρόπος από μέλη της κοινότητας των XDA Developers που είναι ιδιαίτερα απλός και εύκολος για να τον ακολουθήσει ο κάθε χρήστης.

Για την ακρίβεια, έχουν δημιουργήσει μια εφαρμογή που ονομάζεται Googlefier και είναι απολύτως ξεκάθαρο το πως λειτουργεί. Κατεβάζεις το αρχείο APK και προχωράς σε εγκατάσταση, στη συνέχεια δίνεις τις απαραίτητες άδειες και ακολουθείς τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη της συσκευής σου. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, το Googlefier αντικαθιστά το υπάρχον backup και επανεγκαθιστά το LZPlay, και μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία εμφανίζονται τα 5 βήματα που πρέπει να κάνεις.

googlefier.jpg

 

Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί, για κάθε βήμα χρειάζονται περίπου 5 λεπτά προκειμένου να ολοκληρωθούν οι ενέργειες και τονίζουν ότι το Googlefier λειτουργεί μόνο για συσκευές Huawei με τις προηγούμενες εκδόσεις του περιβάλλοντος χρήσης EMUI (δηλαδή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συσκευές με EMUI 11). Επίσης, συστήνουν σε όσους θέλουν να το δοκιμάσουν να κρατήσουν backup των αρχείων τους και να πραγματοποιήσουν factory reset προκειμένου να είναι “καθαρή” η συσκευή τους.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα από εδώ.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Loading