Hands-On με το devolo WiFi Repeater+ ac

techgear-editors-choice.jpg

Το WiFi Repeater είναι μία συσκευή η οποία επεκτείνει το σήμα του router, αναπαράγοντας ξανά το ασύρματο δίκτυο WiFi στο οποίο έχει συνδεθεί. Με τον τρόπο αυτό, επεκτείνει την κάλυψη του ασύρματου δικτύου WiFi στο χώρο, προσφέροντας σταθερές συνδέσεις χωρίς διακοπές.


H devolo είναι γνωστή εδώ και χρόνια αποτελώντας την Νο1 λύση σε θέματα οικιακής δικτύωσης. Με το devolo WiFi Repeater+ ac το οποίο έχουμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε, η εταιρεία αναβαθμίζει τον γενικότερο όρο του WiFi Repeater σε νέα επίπεδα, με την υποστήριξη τεχνολογιών όπως:

  • Μesh WiFi (έως και 1.200 Mbps) για σταθερές συνδέσεις, δίχως κενά σήματος.
  • Cross-band repeating (2.4 GHz και 5 GHz).
  • beamforming (αποστολή σήματος απευθείας στις συσκευές).
  • MU-MIMO για ταυτόχρονη χρήση του WiFi από πολλές συσκευές, χωρίς περιορισμό στην ταχύτητα.

Το devolo WiFi Repeater+ ac έρχεται με δύο θύρες LAN και ενσωματωμένη πρίζα. Έτσι, μπορείτε να συνδέσετε επάνω του, εφόσον το επιθυμείτε, οποιαδήποτε άλλη συσκευή θέλετε να διαμοιράσετε πρόσβαση στο LAN δίκτυο σας.

Η εγκατάσταση των νέων devolo WiFi Repeater+ ac είναι υπόθεση μερικών δευτερολέπτων. Plug & Play μέσω WPS (WiFi Protect Setup).

  1. Συνδέουμε το devolo WiFi Repeater+ ac σε μία πρίζα, στο χώρο που επιθυμούμε να επεκτείνουμε την κάλυψη του WiFi
  2. Αναμένουμε για ~80 δευτερόλεπτα, μέχρι το κόκκινο λαμπάκι στο εικονίδιο του σπιτιού να αρχίσει να αναβοσβήνει και στη συνέχεια το πατάμε παρατεταμένα για 2 δευτερόλεπτα.
  3. Το μόνο που απομένει πλέον, είναι να πάμε στο router μας και να πιέσουμε το πλήκτρο του WPS.

Αυτό ήταν! Το devolo WiFi Repeater+ ac έχει λάβει τις ρυθμίσεις δικτύου μας από το router και αναπαράγει το σήμα του, με τα πλέον ενημερωμένα πρότυπα κρυπτογράφησης (WPA2/WPA3).

Η εγκατάσταση του devolo WiFi Repeater+ ac μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω της επίσημης εφαρμογής για iOS και Android (Home Network App), από την οποία μπορείτε να παραμετροποιήσετε περαιτέρω το devolo δίκτυο σας και να ορίσετε π.χ. αν το WiFi Repeater+ ac θα χρησιμοποιηθεί ως Repeater ή ως νέο Access Point (δημιουργία νέου, ξεχωριστού, δικτύου WiFi).

Το devolo WiFi Repeater+ ac είναι συμβατό με όλα τα router και τα access points (προφανώς και με τα poweline δίκτυα που πιθανώς να έχετε ήδη δημιουργήσει σπίτι σας μέσω των προσαρμογέων devolo Magic. Μπορείτε να το βρείτε στην Ελληνική αγορά με προτεινόμενη τιμή λιανικής 69.90 ευρώ, με εγγύηση τριών ετών και άμεση αντικατάσταση σε περίπτωση βλάβης.

Loading