Hasselblad X1D II 50C: Η νέα compact medium format κάμερα με σημαντικές βελτιώσεις και πιο προσιτή τιμή

Η Hasselblad γιόρτασε την 75η επέτειο της με την κυκλοφορία της X1D το 2016, η οποία λανσαρίστηκε ως η πρώτη στον κόσμο compact mirrorless medium-format κάμερα. Τώρα, η εταιρεία επιστρέφει με τη νέα Hasselblad X1D II 50C που προσφέρει βελτιωμένη χρηστικότητα, καλύτερη απόδοση και μια πιο προσιτή τιμή, όσο προσιτό μπορεί να είναι ένα προϊόν από το συγκεκριμένο brand…

Η Hasselblad X1D II 50C έρχεται με αισθητήρα 50MP CMOS (43.8 x 32.9mm) με μεγάλα pixels διαστάσεων 5.3 x 5.3μm και τεχνολογία Hasselblad Natural Colour Solution που υπόσχεται όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική απόδοση των χρωμάτων. Οι λήψεις μπορούν να γίνουν σε 16-bit RAW format και σε πλήρη ανάλυση JPEG, ενώ προσφέρονται 14 διαφορετικά επίπεδα δυναμικού εύρους (HDR).

Σε άλλα χαρακτηριστικά βρίσκουμε οθόνη αφής LCD 3.6’’ ανάλυσης (2.36m-dots), η οποία είναι και η μεγαλύτερη που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε κάμερα medium format, νέα ηλεκτρονική διόπτρα OLED ανάλυσης 3.69m-dots με μεγένθυση 0.87x και δυνατότητα πρόσβασης στο μενού των ρυθμίσεων απευθείας από εκεί. Ακόμη, οι χρήστες μπορούν να μεταφέρουν αρχεία σε iPad Pro ή iPad Air (2019) μέσω της εφαρμογής Phocus Mobile 2, ενώ υπάρχουν κεραία WiFi και υποδοχή USB Type-C.

Τέλος, η Hasselblad δηλώνει ότι οι φωτογράφοι που χρησιμοποιούν το live view μπορούν να περιμένουν ταχύτερο ρυθμό ανανέωσης εικόνας, ταχύτερη απόκριση του κλείστρου, ταχύτερο άνοιγμα της κάμερας και καλύτερο ρυθμό συνεχόμενων λήψεων σε σύγκριση με την πρώτη γενιά.

Η Hasselblad X1D II 50C θα κυκλοφορήσει μέσα στον Ιούλιο σε τιμή $5750.

Loading