HongMeng OS: Το λειτουργικό σύστημα της Huawei δεν προορίζεται τελικά για smartphones

SOPA Images via Getty Images

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε εξοικειωθεί με την ονομασία HongMeng OSHarmony OS για τις Δυτικές αγορές) που αφορά το λειτουργικό σύστημα της Huawei, το οποίο μέχρι πρότινος θεωρούσαμε ως μια εναλλακτική λύση αντί του Android OS για κάθε είδους συσκευή, συμπεριλαμβανόμενων των smartphones της εταιρείας.

Τελικά, η Huawei μας τα γυρίζει τώρα μέσω της αντιπροέδρου και μέλους του ΔΣ της εταιρείας, κ. Catherine Chen, η οποία τόνισε πως το λειτουργικό σύστημα HongMeng OS δεν προορίζοταν ποτέ για αντικαταστάτης του Android OS. Αντ' αυτού, η Huawei το αναπτύσσει καθαρά για τους επαγγελματίες χρήστες και τις συσκευές IoT.

Η δήλωση της κ. Chen έγινε σε συνέντευξη Τύπου στο Βέλγιο και μεταξύ άλλων ανέφερε πως η ανάπτυξη του HongMeng OS ξεκίνησε πολύ καιρό πριν ανοίξει η κουβέντα για αντικατάσταση του Android OS στα smartphones της Huawei λόγω του οικονομικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Σημαντικό, επίσης, το γεγονός ότι και αυτή τόνισε πως είναι σημαντικά ταχύτερο σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλο λειτουργικό σύστημα για smartphones.

Παραμένει η απορία, ωστόσο, αν άλλαξαν τα σχέδια της Huawei λόγω των γεγονότων των τελευταίων εβδομάδων και αν τελικά θα διαμορφώσει κατά τέτοιον τρόπο το HongMeng OS ώστε να υποστηρίζεται και από smartphones.

[via]

Loading