Huawei: Ανέβηκε στην πρώτη θέση των κατασκευαστών smartphones, έστω για λίγο

Για πρώτη φορά στην ιστορία της και έστω για λίγο, η Huawei κατάφερε να γίνει η μεγαλύτερη κατασκευάστρια smartphones στον κόσμο, παρά τις τεράστιες αντιξοότητες του τελευταίου χρόνου. Συγκεκριμενα, η κινέζικη εταιρεία ξεπέρασε τη Samsung για το μήνα Απρίλιο 2020 με μερίδιο 19% έναντι 17% της κορεάτικης εταιρείας.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Counterpoint Research, ο αποκλεισμός της Huawei από τις υπηρεσίες της Google και γενικότερα ο ανελέητος πόλεμος που δέχεται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε ως αποτέλεσμα να ξυπνήσει το “εθνικό αίσθημα” στην τεράστια αγορά της Κίνας, με τους καταναλωτές να δείχνουν την υποστήριξη τους αγοράζοντας τα προϊόντα της με μεγαλύτερο ζήλο.

Ακόμη, η Counterpoint τονίζει πως για την πρωτιά της Huawei το μήνα Απρίλιο ευθύνεται ξεκάθαρα η πανδημία του κορονοϊού, διότι η Samsung πρακτικά δεν πούλησε τίποτα σε Ινδία, ΗΠΑ, Λατινική Αμερική και πολλές χώρες της Ευρώπης λόγω του lockdown. Σε αυτό το γεγονός αποδίδει και τις ασυνήθιστα χαμηλές πωλήσεις της σειράς Samsung Galaxy S20.

Όπως και να ‘χει, είναι ένα τεράστιο κατόρθωμα για τη Huawei να ανεβαίνει στην κορυφή δεδομένων των καταστάσεων που βιώνει. Η εταιρεία υπολογίζει ότι οι πωλήσεις της θα μειωθούν κατά 20% μέσα στο 2020, κυρίως λόγω της απώλειας των υπηρεσιών της Google και των προβλημάτων που ενδέχεται να αντιμετωπίσει εξαιτίας του μπλοκαρίσματος από την αγορά των chipsets.

Σημειώστε, επίσης, ότι στην Ευρώπη η Huawei καταγράφει πτώση 40% σε σύγκριση με πέρυσι, με τη Xiaomi να είναι η μεγάλη κερδισμένη από την κατάσταση. Σύμφωνα, πάντως, με τους αναλυτές της IDC, η Huawei μπορεί να αντισταθμίσει τη χασούρα εάν πραγματοποιήσει γενναίες εκπτώσεις και διατηρήσει τη δυναμική της στην Κίνα.

[via]

Loading