Huawei: Απίθανο να αρθεί το εμπάργκο των ΗΠΑ, έντονη κριτική για το HarmonyOS

Οι πρόσφατες φήμες για πώληση των σειρών Mate και P από τη Huawei (σ.σ. τις οποίες διέψευσε κατηγορηματικά) είχαν βασιστεί στο γεγονός ότι η εταιρεία δεν πιστεύει πως θα αλλάξει η στάση της κυβέρνησης των ΗΠΑ απέναντι της, παρά την αλλαγή του προέδρου. Αν υπήρχε έστω και μια μικρή ελπίδα για αλλαγή, τότε αυτή μάλλον εξανεμίστηκε από τις πρόσφατες δηλώσεις της κ. Gina Raimondo (η επιλογή του Joe Biden για το Υπουργείο Εμπορίου) στο δίκτυο Bloomberg.

Συγκεκριμένα, η κ. Raimondo δήλωσε ότι δεν βρίσκει τον λόγο για να μην παραμείνει η Huawei και άλλες κινέζικες εταιρείες στις “μαύρες λίστες” του Υπουργείο Εμπορίου, άρα να παραμείνουν σε καθεστώς εμπάργκο.

Καταννοώ ότι αυτές οι εταιρείες μπήκαν στην Entity List και Military End-User List επειδή αποτελούν κίνδυνο για την Εθνική Ασφάλεια των ΗΠΑ και για τα διεθνή συμφέροντα της χώρας. Στην παρούσα φάση δεν βρίσκω κάποιο λόγο που να δικαιολογεί την αφαίρεση τους από αυτές τις λίστες.

Η αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας ήρθε με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου, κ. Wang Wenbin,

Σας παροτρύνουμε να σταματήσετε αυτήν την αισχρή καταπίεση εναντίον των κινέζικων εταιρειών.

Δύσκολα, λοιπόν, θα δούμε στο κοντινό μέλλον κάποια θετική εξέλιξη για τη Huawei από αυτό το μέτωπο, γι’ αυτό η εταιρεία εξακολουθεί να επενδύει στην ανάπτυξη του δικού της HarmonyOS ευελπιστώντας ότι θα καταφέρει να ξανακερδίσει το καταναλωτικό κοινό.

Σχετικά με το HarmonyOS, να σημειώσουμε ότι η Huawei δέχεται έντονη κριτική διότι μετά από εκτενή έρευνα της ιστοσελίδας Ars Technica αποδείχτηκε πως αποτελεί απλά μια παραλλαγή της έκδοσης Android 10 με κάποια στοιχεία του περιβάλλοντος χρήσης EMUI.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading