up_icon
Gadgets Huawei Reviews

Huawei Color Band A2: Ένα πολύ προσιτό και χρήσιμο fitness band [Review]

14 Ιουνίου 2018 Techgear Team

Huawei Color Band A2: Ένα πολύ προσιτό και χρήσιμο fitness band [Review]

Στη νέα σχετικά κατηγορία των wearables, πέρα από τα μοντέλα-ναυαρχίδες των μεγάλων εταιρειών, γρήγορα προέκυψε και μία οικονομική κατηγορία που προσφέρει τα απολύτως βασικά. Δοκιμάσαμε για πάνω από μία εβδομάδα σε καθημερινή χρήση τον εκπρόσωπο της Huawei στη συγκεκριμένη κατηγορία, το Color Band A2 και μπορούμε να δηλώσουμε εξαρχής πως μας άφησε πολύ ικανοποιημένους, αν όχι ενθουσιασμένους.

Αποτελώντας το φθηνότερο δείγμα επώνυμης συσκευής, λογικό είναι να παρουσιάζει κάποιες ελλείψεις. Ξεκινώντας από το όνομά του, είναι προφανές ότι πρόκειται για band και όχι watch, προσανατολισμένο περισσότερο σε Fitness και εύκολη χρήση. Επίσης, μπορεί στο όνομα να περιλαμβάνεται η λέξη color, αφορά όμως τη δυνατότητα αγοράς με χρωματιστά λουράκια (κόκκινο/ κίτρινο / λευκό) πέρα από το τυπικό μαύρο.

Ξεκαθαρίζουμε εξαρχής για να έχετε μία τάξη μεγέθους πως το Α2 μπορεί να βρεθεί σήμερα στην Ελλάδα με τιμή λίγο κάτω από 30 ευρώ και προχωράμε στα επιμέρους χαρακτηριστικά και λειτουργίες.

Μην περιμένετε υποστήριξη GPS, αποθηκευτικό χώρο, ή έστω wi-fi από hardware. Υπάρχει μόνο Bluetooth και τέλος. Επίσης μην ψάξετε λειτουργικό Android Wear, ή την παραμικρή δυνατότητα παραμετροποίησης, απλά δεν υπάρχει.

Για να δουλέψει το band αφού βγει από τη συσκευασία πρέπει πρώτα να συνδεθεί με κάποιο smartphone, αφού πρώτα εγκατασταθούν 2 εφαρμογές της Huawei. Μετά από 5-10 λεπτά είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε.

Το πρώτο που βλέπουμε είναι η ασπρόμαυρη οθόνη που ενεργοποιείται είτε με άγγιγμα, είτε με κίνηση του χεριού. Πολύ ικανοποιητική σε γενικές γραμμές με μοναδικό παράπονο την απόδοση κάτω από δυνατό ήλιο.

Η μπαταρία των 95mah δίνει προδιαγραφές για 18 ημέρες αναμονή και 9 ημέρες συνεχούς χρήσης. Όπως και να έχει, θα καταφέρετε να μείνετε πάνω από το ψυχολογικό όριο της μίας εβδομάδας ανά φόρτιση. Στη δική μας περίπτωση φτάσαμε τις έξι ημέρες με συνεχή σύνδεση του Bluetooth και πολλές εισερχόμενες κλήσεις και ειδοποιήσεις. Ήταν όμως η πρώτη φόρτιση και δεν αποκλείουμε καλύτερα αποτελέσματα στη συνέχεια.

Το Band είναι αδιάβροχο με πιστοποίηση IP67, μπορούμε δηλαδή να το φοράμε στη βροχή ή να πλύνουμε χέρια/ πιάτα, αλλά δεν είναι για κολύμπι ή καταδύσεις.

Πέρα όμως από προδιαγραφές, τί μπορεί να κάνει κάποιος με το Α2, πέρα από το να βλέπει την ώρα;

 • Μπορεί να έχει συνδεμένο το band με το Android ή iOS Smartphone μέσω Bluetooth και να έχει
 • Ειδοποίηση δόνησης για εισερχόμενες κλήσεις με δυνατότητα απόρριψης
 • Ειδοποίηση δόνησης για μηνύματα και ειδοποιήσεις των προγραμμάτων που ορίζουμε
 • Δυνατότητα εύρεσης του τηλεφώνου, αρκεί βέβαια να είμαστε στην εμβέλεια του Bluetooth
 • Δυνατότητα διατήρησης ξεκλείδωτης συσκευής εφόσον είμαστε στην εμβέλεια του Bluetooth

και βέβαια διαρκή συγχρονισμό της εφαρμογής Huawei Health με τα δεδομένα από το band.

Fitness και γυμναστική

 • Το Band μετράει διαρκώς τα βήματα που κάνουμε, υπολογίζοντας θερμίδες που χάθηκαν
 • Υπάρχει πρόγραμμα για δύο αθλήματα (ποδήλατο και τρέξιμο) ώστε να μετρά συνεχώς τους καρδιακούς παλμούς και να ειδοποιήσει αν το παρακάνουμε. Επίσης ανάλογα με τους παλμούς μπορεί να μας καθοδηγήσει στην προπόνησή μας, πχ να σταματήσουμε το ζέσταμα.

Τέλος, υπάρχουν και άλλες χρήσιμες δυνατότητες, όπως:

 • Παρακολούθηση του ύπνου μας, εφόσον το φοράμε
 • Ξυπνητήρι με δόνηση που ξυπνάει μόνο εμάς και όχι όλους τους υπόλοιπους στο σπίτι ☺

Μας άρεσαν

 • Η ποιότητα κατασκευής
 • Η τεράστια διάρκεια της μπαταρίας
 • Η πιστοποίηση IP67
 • Η τελείως απροβλημάτιστη λειτουργία και χρήση
 • Η χαμηλή και πολύ προσιτή τιμή

Δεν μας άρεσαν

 • Η φωτεινότητα της οθόνης κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο.
 • Η ακρίβεια των μετρήσεων σε κάποιες περιπτώσεις
 • Το ότι είναι μεν αδιάβροχο (IP67), αλλά όχι τελείως αδιάβροχο για κολύμπι (IP68)

Συμπερασματικά μπορούμε να προτείνουμε ανεπιφύλακτα το Color Band A2 για οποιονδήποτε θέλει με οικονομικό τρόπο να αποκτήσει ένα πρακτικό και αξιοπρεπές wearable. Ακόμα και αν δεν τον καλύψει σεόλα όσα ζητάει, είναι ότι πρέπει για να σταθμίσει τις ανάγκες του με το ελάχιστο δυνατό κόστος.

This slideshow requires JavaScript.

Techgear Team

ΣΧΟΛΙΑ
techgear_icon