Huawei: Δεν ανανεώνεται η προσωρινή άδεια της και σφίγγει ακόμη περισσότερο ο κλοιός

Πριν από μερικές ημέρες έληξε και η τελευταία παράταση που είχε δώσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ στη Huawei για να συνεχίσει να υποστηρίζει τις παλαιότερες συσκευές της με αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος Android OS και των εφαρμογών - υπηρεσιών της Google. Μέχρι σήμερα δεν είχαμε κάποια επίσημη τοποθέτηση από τη Huawei ή από τις αρμόδιες αρχές, αλλά πριν από λίγο έγινε γνωστό πως δεν θα ανανεωθεί ξανά η συγκεκριμένη άδεια και μάλιστα θα σφίξουν ακόμη περισσότερο τα μέτρα κατά της κινέζικης εταιρείας.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει σθεναρά την απόφαση του Υπουργείου Εμπορίου που θα αποτρέψει οποιοδήποτε τη Huawei από το να εκμεταλλευτεί οποιοδήποτε παράθυρο για να συνεχίσει την παραγωγή chipsets, αλλά και γενικότερα να αποφεύγει τους περιορισμούς που τις έχουν επιβληθεί από το Μάιο του 2019.
Επιπλέον, το Υπουργείο Εμπορίου πρόσθεσε στη λίστα του ακόμη 38 εταιρείες που σχετίζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με τη Huawei, αποτρέποντας και αυτές από την πρόσβαση σε τεχνολογίες που προέρχονται από αμερικανικές εταιρείες. Οι ΗΠΑ έδωσαν αρκετό χρόνο σε όλες αυτές τις εταιρείες και τους ιδιώτες (κυρίως πελάτες της Huawei) ούτως ώστε να επιλέξουν άλλο εξοπλισμό, λογισμικό και τεχνολογία για να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους και αυτός ο χρόνος πλέον έληξε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, σύντομα θα ψηφιστεί μια νέα νομοθεσία που θα υποχρεώνει όλες τις εταιρείες της μαύρης λίστας να αιτούνται ειδικής άδειας όταν επιθυμούν να γίνουν οι ίδιες αγοραστές ή ενδιάμεσοι παραλήπτες ή τελικοί παραλήπτες ή τελικοί χρήστες. Οι συνεργάτες αυτών των εταιρειών θα πρέπει να ζητούν επίσης ειδική άδεια για οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας μαζί τους.

Αναμένουμε κάποια τοποθέτηση από τη Huawei για να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το μέλλον των παλαιότερων συσκευών της εταιρείας. Μέχρι τότε, αξίζει να διαβάσετε τη συνέντευξη του επικεφαλής της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ανέλυσε τη φιλοσοφία, τη στρατηγική και τους στόχους της Huawei για το μέλλον μετά απ’ όλα αυτά που συνέβησαν από πέρυσι το Μάιο.

[via]

Loading