Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει και αυτή το ενδεχόμενο μπλοκαρίσματος της Huawei

Νέα αναφορά του πρακτορείου Reuters έρχεται να βάλει και πάλι τη Huawei επάνω σε αναμμένα κάρβουνα. Όπως ισχυρίζεται το μέσο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο επιβολής απαγορευτικού στην κινεζική εταιρεία σε ό,τι αφορά την παροχή εξοπλισμού για τα δίκτυα 5G σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η σύμπραξη GSMA (Global System for Mobile Communications Association) φέρεται να έχει επηρεαστεί από τις πρόσφατες αποφάσεις των ΗΠΑ, Νέας Ζηλανδίας, Αυστραλίας, Νορβηγίας, Ηνωμένου Βασιλείου και Ιαπωνίας. Συγκεκριμένα, διαρρέει ότι ανησυχούν πως η απαγόρευση χρήσης του εξοπλισμού της Huawei σε τόσες μεγάλες αγορές θα έχει ως αποτέλεσμα να πάει πίσω η βιομηχανία των παρόχων τηλεπικοινωνιών.

Για αυτόν τον λόγο, η GSMA έχει συγκαλέσει συμβούλιο που θα συζητήσει αυτό το ενδεχόμενο μέσα στο Φεβρουάριο, αλλά σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους, είναι διατεθειμένοι να συζητήσουν απευθείας με τη Huawei το ζήτημα. Σημειώστε, πάντως, ότι και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανησυχεί τόσο για τα περίφημα "back doors" στα δεδομένα των χρηστών, όσο και για την παροχή πληροφοριών στην κινεζική κυβέρνηση.

Θα έχουμε περισσότερα για αυτό το θέμα κατά τη διάρκεια του MWC 2019, όταν και θα συνεδριάσει η GSMA.

[via]

Loading