Νέες συλλήψεις στελεχών της Huawei με την κατηγορία της κατασκοπείας!

Σε καθημερινή βάση οι εξελίξεις στο οικονομικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, με τη Huawei να έχει βρεθεί στη μέση και να την "πληρώνει" τόσο σε εμπορικό επίπεδο με τον αποκλεισμό της από πολλές μεγάλες αγορές, όσο και σε επίπεδου στελεχών!

Για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει το θέμα, όλα ξεκίνησαν από πέρυσι τον Απρίλιο, όταν η Huawei είχε κλείσει κανονικά τις συμφωνίες με τους παρόχους τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ για το λανσάρισμα των ναυαρχίδων της στην αγορά τους. Την τελευταία στιγμή, ωστόσο, με απόφαση της κυβέρνησης Trump μπλοκαρίστηκε το άνοιγμα της Huawei, γεγονός που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του CEO της εταιρείας, Richard Yu.

Τους επόμενους μήνες, ακολούθησαν τις "παροτρύνσεις" των ΗΠΑ οι Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Βρετανία και Ιαπωνία, για το μπλοκάρισμα της Huawei από την παροχή εξοπλισμού για τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών τους, χτες είχαμε και τη Νορβηγία να συμμερίζεται αυτή την πολιτική, ενώ εκκρεμεί η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το παιχνίδι άρχισε να σοβαρεύει ακόμα πιο πολύ με τη σύλληψη στον Καναδά και τον κατ' οίκον περιορισμό με τεράστια εγγύηση για τη Meng Wanzhou, CFO της Huawei και κόρη του ιδρυτή της, αλλά και με την δημοσίευση δικαστικών εγγράφων που υποδεικνύουν στενές σχέσεις της Huawei με το Ιράν και τη Συρία.

Στο σημερινό...επεισόδιο έχουμε τη σύλληψη υψηλόβαθμου στελέχους της Huawei στην Πολωνία με την κατηγορία της κατασκοπείας, καθώς και ενός ακόμη Πολωνού που είναι πρώην πράκτορας της μυστικής υπηρεσίας και πλέον δραστηριοποιείται στον "κυβερνοχώρο". Δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες για την υπόθεση τους, αλλά θα κρατηθούν για τουλάχιστον τρεις μήνες.

Για να δούμε τι θα γίνει αύριο...

[via]

Loading