Huawei Freebuds 3i: Νέος σχεδιασμός, ενεργή ακύρωση θορύβου, premium αίσθηση

Στις αρχές της εκπληκτικής χρονιάς που διανύουμε, είχαμε δοκιμάσει εκτενώς τα Huawei Freebuds 3, τα οποία λάνσαρε η κινέζικη εταιρεία ως ανταγωνιστικό προϊόν απέναντι στα AirPods της Apple και τις αντίστοιχες προτάσεις των άλλων κατασκευαστών. Λίγους μήνες μετά, ήρθε στο προσκήνιο και μια νέα έκδοση τους, τα Freebuds 3i που έχουμε στα χέρια μας εδώ και μερικές ημέρες για τις ανάγκες αυτού του review. Ας δούμε, λοιπόν, τι διαφορετικό προσφέρουν σε σύγκριση με την original έκδοση και να λύσουμε την απορία των φίλων που βρίσκονται ανάμεσα στις δύο εκδόσεις.

huawei-freebuds-3i-techgear-review-2.jpg

Σχεδιασμός - Κατασκευή

Εδώ συναντάμε την πρώτη σοβαρή διαφορά με τα Freebuds 3. Τα Freebuds 3i είναι διατηρούν μεν τη βασική σχεδιαστική γραμμή, αλλά έχουν προστεθεί buds σιλικόνης που όσο να ‘ναι, βοηθούν περισσότερο στη στήριξη στο αυτί, αποκλείουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τους εξωτερικούς θορύβους και νιώθεις πιο “γεμάτο” τον ήχο ειδικά αν τα χρησιμοποιείς για να ακούς μουσική. Υπάρχει κόσμος, βέβαια, που δεν τον βολεύουν ιδιαίτερα τα buds (καλή ώρα στη δική μου περίπτωση), οπότε εάν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, θα σας καλύψουν καλύτερα τα Freebuds 3.

Ξεπερνώντας το θέμα του “βολέματος”, το βάρος των Freebuds 3i είναι τόσο όσο για να μην σε κουράζουν και ταυτόχρονα να τα αισθάνεσαι σταθερά στα αυτιά σου αν είσαι τύπος που φορά ακουστικά για το τρέξιμο ή αν συνηθίζεις να μη τα βγάζεις για αρκετή ώρα όταν μετακινείσαι π.χ. με ΜΜΜ. Το υλικό κατασκευής σου αφήνει μια premium αίσθηση όπως και τα πρώτα Freebuds 3, αλλά και τα AirPods της Apple, σε αντίθεση με την πληθώρα επιλογών που υπάρχουν στην αγορά και ενδεχομένως σας φαίνονται “φτηνιάρικα”.

Σχετικά με τη βάση φόρτισης, υπάρχει και εδώ μια σχεδιαστική αλλαγή που μας άρεσε περισσότερο σε σύγκριση με τα Freebuds 3. Αφήνουμε στην άκρη το στρόγγυλο design και πηγαίνουμε σε μια πιο οβάλ θήκη όπου τοποθετούνται πιο εύκολα τα δύο ακουστικά.

Να σημειωθεί ότι στα Freebuds 3i το εσωτερικό μικρόφωνο κρύβεται από το bud σιλικόνης, αλλά αυτό δεν έχει καμία επίπτωση στην ποιότητα και την καθαρότητα της ομιλίας σε σύγκριση με το original μοντέλο, ακόμα και σε συνθήκες με έντονο περιβαλλοντικό θόρυβο και αέρα.

huawei-freebuds-3i-techgear-review-5.jpg

Λειτουργικότητα - Απόδοση

Τα Freebuds 3i συνδέθηκαν άμεσα μέσω Bluetooth στις διάφορες συσκευές που έχουμε στη διάθεση μας (Huawei P40 Pro, MacBook, P30 Pro, Galaxy S20 κ.ά.), αλλά κάποιες λειτουργίες φαίνεται ότι είναι αποκλειστικές (π.χ. το auto-pause) για τα smartphones των Huawei και Honor, δηλαδή για συσκευές με το περιβάλλον χρήσης EMUI. Στην πρώτη σύνδεση μας εμφανίστηκε firmware update που επιδιόρθωσε κάποια ζητήματα και για να είμαστε ειλικρινείς, πρώτα ολοκληρώσαμε την αναβάθμιση και έπειτα ξεκινήσαμε τις δοκιμές μας, άρα δεν έχουμε σαφή εικόνα για τα bugs. Δεν μας ενδιαφέρει και ιδιαίτερα, αφού ό,τι και αν ήταν έχει πλέον διορθωθεί και γενικά η Huawei συνηθίζει να αναβαθμίζει τακτικά τα ακουστικά και τα wearables με μικρά updates για να δώσει νέες λειτουργίες ή/και να διορθώσει bugs.

Η σημαντικότερη λειτουργία των Freebuds 3i είναι αυτή που προσφέρουν και τα πρώτα Freebuds 3: η ενεργή ακύρωση θορύβου (ANC). Όπως προαναφέραμε, η ήδη πολύ καλή απόδοση είναι ακόμα πιο βελτιωμένη λόγω των buds σιλικόνης που απομονώνουν καλύτερα το αυτί. Σε πραγματικές συνθήκες περπατώντας σε πολυσύχναστους δρόμους, σε εμπορικό κέντρο, αλλά και μέσα σε γυμναστήριο με σχετικά δυνατή μουσική, ο ήχος που φτάνει στα αυτιά σου είναι πεντακάθαρος χωρίς να σε ενοχλεί η εξωτερική βαβούρα.

Η διαχείριση είναι εύκολη, ξεκάθαρη και γίνεται με αγγίγματα στα ακουστικά. Για παράδειγμα, με παρατεταμένο κράτημα ενεργοποιείς ή απενεργοποιείς το ANC, ενώ με διπλό tap σταματάς ή ξεκινάς την αναπαραγωγή της μουσικής.

Μιας και μιλάμε για μουσική, η ποιότητα του ήχου είναι μεν βελτιωμένη λόγω των buds σιλικόνης (ναι, κουραστήκατε να διαβάζετε αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα), παρόλα αυτά, μην έχετε μεγάλες προσδοκίες. Αν είστε πολύ απαιτητικοί με τον ήχο, τότε γενικά δεν θα βρείτε λύση σε τέτοιου τύπου ακουστικά και θα χρειαστεί να στραφείτε σε πολύ πιο ακριβές προτάσεις. Για να ακούς ραδιόφωνο, πάντως, ή για να έχεις μια συνοδεία μουσικής στην άσκηση σου, είναι μια χαρά.

huawei-freebuds-3i-techgear-review-7.jpg

Αυτονομία

Ένας ακόμη τομέας όπου υπάρχει βελτίωση είναι αυτός της αυτονομίας. Με μια πλήρη φόρτιση, τα Freebuds 3i προσφέρουν έως 3.5 ώρες σε αντίθεση με τις 3 ώρες των Freebuds 3. Μοιάζει μικρή η διαφορά, αλλά στην πράξη ενδεχομένως θα σου δώσει μία έξτρα ημέρα χρήσης χωρίς να τα φορτίσεις αν τα χρησιμοποιείς μόνο για ομιλία. Η θήκη φόρτισης όταν είναι πλήρως φορτισμένη σου προσφέρει έξτρα 14 ώρες (χρειάζεται περίπου 1 ώρα για να φορτίσουν πλήρως τα δύο ακουστικά). Στα αρνητικά να σημειώσουμε ότι τα Freebuds 3i δεν υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση.

Σύνοψη

Τα Huawei Freebuds 3i ήρθαν για να προσφέρουν κάτι το ελαφρώς διαφορετικό σε σύγκριση με τα Freebuds 3, στον σχεδιασμό, στην αυτονομία και στην απόδοση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι καλύτερα από την original έκδοση. Με βάση τη δική μας χρήση, ο μεγαλύτερος λόγος για να αποφασίσει κανείς ποιο να επιλέξει έχει να κάνει κυρίως με τον σχεδιασμό, αν του κάθονται καλύτερα τα buds σιλικόνης. Στα υπόλοιπα προσφέρουν σε γενικές γραμμές την ίδια εμπειρία χρήσης και θα δίναμε ένα πόντο παραπάνω στα Freebuds 3.

Οι τιμές των δύο εκδόσεων είναι πλέον παραπλήσιες, παρά το γεγονός ότι οι ονομαστικές διαφέρουν κατά €40.

Photo Gallery

Loading