Huawei FreeBuds 3: Τα ασύρματα earbuds με ενεργή ακύρωση θορύβου που έψαχνες

Η πρώτη μου επαφή με τα Huawei FreeBuds 3 έγινε στο πλαίσιο της IFA 2019 τον περασμένο Σεπτέμβριο και είναι γεγονός ότι περίμενα με ενδιαφέρον να δω τη νέα προσπάθεια της κινεζικής εταιρείας μετά τα FreeBuds Lite που δοκίμασα στις αρχές του καλοκαιριού. Οι προσδοκίες μου ήταν μεγάλες, μιας και τα FreeBuds 3 λανσάρονται ως κάτι αντίστοιχο με τα AirPods της Apple για συσκευές Android, και η εμπειρία που είχα μαζί τους στο Βερολίνο πραγματικά τις ξεπέρασε! Για να βγάλω καλύτερα συμπεράσματα, ωστόσο, έπρεπε να δοκιμάσω εκτενέστερα τα Huawei FreeBuds 3 και είχα τη δυνατότητα να το κάνω τις τελευταίες εβδομάδες.

Κατασκευή - Σχεδιασμός

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, τα FreeBuds 3 είναι ανοικτά earbuds (χωρίς bud για να “κουμπώνουν” στο αυτί) με τεχνολογία noise cancelling. Ο σχεδιασμός τους αναπόφευκτα θυμίζει τα AirPods της Apple, αν και το μέγεθος τους είναι ελαφρώς μεγαλύτερο. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι πρόκειται για ογκώδη “μαραφέτια” που κουράζουν το αυτί.

Ελαφριά στο βάρος τους (4.5gr), με πλαστική (αλλά όχι φτηνή) κατασκευή που έρχεται σε λευκό ή μαύρο χρώμα και μια μεταλλική “πινελιά” στην άκρη τους. Το επάνω μέρος και των δύο ακουστικών ανταποκρίνεται στην αφή για την εκτέλεση διάφορων λειτουργιών, ενώ αναγνωρίζουν πότε τα φορά ο χρήστης.

Σε αυτό το σημείο να τονίσω ότι κάθονται άνετα και σταθερά στο αυτί, χωρίς κίνδυνο να σου φύγουν ακόμη και όταν γυμνάζεσαι.

huawei-freebuds-3-techgear-review-5.jpg

Απόδοση

Ο ήχος στις τηλεφωνικές κλήσεις που πραγματοποίησα φορώντας τα FreeBuds 3 ήταν καθαρός ακόμη και μέσα σε εμπορικό κέντρο, και την ίδια ανταπόκριση είχα από τους συνομιλητές μου σχετικά με την απόδοση του μικροφώνου. Για να είμαι ειλικρινής, δεν έτυχε να μιλάω στο τηλέφωνο όντας επάνω σε ποδήλατο ή με τον αέρα να φυσά σχετικά δυνατά, αλλά στο πιο ρεαλιστικό σενάριο συνομιλίας κατά τη διάρκεια της οδήγησης και σε δημόσιους χώρους, δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα.

Ακόμη, τα FreeBuds 3 διαθέτουν τεχνολογία ενεργής ακύρωσης θορύβου (ANC - Active Noise Cancellation) την οποία μπορείς να ρυθμίσεις ανάλογα με το περιβάλλον όπου βρίσκεσαι τη δεδομένη στιγμή μέσα από την εφαρμογή Huawei AI Life. Ελάχιστοι, πιθανότατα, θα μπείτε σε αυτήν τη διαδικασία σε καθημερινή βάση, αλλά καλό είναι να γνωρίζετε ότι υπάρχει και αυτή η δυνατότητα σε περίπτωση που πραγματοποιήσετε κάποιο ταξίδι με αεροπλάνο ή τραίνο. Η ενεργοποίηση του ANC γίνεται με διπλό tap στο αριστερό ακουστικό.

Από τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με ανοικτά earbuds, είναι λογικό να μην υπάρχει πλήρης απομόνωση του αυτιού από τους εξωτερικούς ήχους. Προσέξτε, αυτό δεν σημαίνει ότι θα χρειαστεί να ακούς μουσική στο τέρμα, ούτε ότι “τσιρτσιρίζουν” τα FreeBuds 3 στον περίγυρο σας, απλά μην περιμένετε το αποτέλεσμα που έχουν τα κλειστά ακουστικά. Εάν δεν έχετε κάποιο πρόβλημα με την ακοή σας, θα διαπιστώσετε ότι η εμπειρία κατά την αναπαραγωγή μουσικής ή παρακολούθησης κάποιου video είναι εξαιρετική χωρίς να βαρέσεις “κόκκινα” στην ένταση.

Στο εσωτερικό του κάθε FreeBud υπάρχει ηχείο 14mm με ξεχωριστό component για τα μπάσα, καθώς και επεξεργαστής Kirin A1. Οι υψηλές και οι μεσαίες συχνότητες ακούγονται πεντακάθαρα, ενώ γίνεται τίμια δουλειά και στην απόδοση του μπάσου. Τέλος, η επικοινωνία με το smartphone γίνεται άμεσα μέσω Bluetooth και δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα ξαφνικής αποσύνδεσης.

huawei-freebuds-3-techgear-review-3.jpg

Αυτονομία

Το θεωρητικό ταβάνι στη χρήση των FreeBuds 3 είναι οι 4 ώρες χρήσης, αλλά αυτός ο αριθμός μειώνεται αρκετά αν έχεις ενεργό το ANC. Το καλό είναι ότι σε περίπτωση που ξεμείνεις μπορείς να κουβαλάς την μικρή θήκη - φόρτισης που περιλαμβάνει μπαταρία με χωρητικότητα για ακόμη 4 πλήρεις φορτίσεις (άρα 16 ώρες αυτονομία). Σημειώστε ότι τα Freebuds 3 φορτίζουν πλήρως αν τα αφήσεις 30 λεπτά μέσα στη θήκη τους.

Επίλογος

Τα Huawei FreeBuds 3 προσφέρουν στον χρήστη αυτό ακριβώς που υπόσχονται. Καθαρό ήχο, ευκολία στη χρήση, απομόνωση σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό (δεδομένου ότι είναι ανοικτού τύπου) και απροβλημάτιστη λειτουργία. Αν και εσείς δεν βολεύεστε με τα κλασικά ενοχλητικά buds που χώνονται μέσα στο αυτί, τότε τα FreeBuds 3 είναι ξεκάθαρα μια δυνατή επιλογή με υψηλές επιδόσεις.

Photo Gallery

Loading