HUAWEI FreeBuds Lipstick Review: Πολυτέλεια στο...κόκκινο

Η HUAWEI πήρε την απόφαση να λανσάρει τα εντυπωσιακά HUAWEI FreeBuds Lipstick και στην χώρα μας, παρά το γεγονός ότι πέρασαν 3+ μήνες από την επίσημη παρουσίαση τους στην εκδήλωση της εταιρείας για το HUAWEI nova 9 που πραγματοποίηθηκε στην Αυστρία. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να τα δούμε από κοντά τότε, αλλά και να τα πάρουμε μαζί μας για να τα χρησιμοποιήσουμε όλο αυτό το διάστημα, επομένως, μπορούμε να μιλήσουμε με μεγάλη άνεση για ένα προϊόν που χρησιμοποιούμε εδώ και αρκετό καιρό.

HUAWEI FreeBuds Lipstick

Για να μην υπάρχουν παρανοήσεις, τα HUAWEI FreeBuds Lipstick είναι ουσιαστικά τα FreeBuds 4 σε κόκκινο χρώμα, αλλά το selling point είναι η εντυπωσιακή εμφανισιακά θήκη που θυμίζει κραγιόν. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι ο στόχος είναι κυρίως το γυναικείο κοινό και εδώ που τα λέμε, το συγκεκριμένο προϊόν θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει μια εξαιρετική επιλογή δώρου.

Ξεκινώντας από το πακέτο, η HUAWEI αποφάσισε να επιλέξει ένα μεγαλύτερο κουτί για να παρουσιάσει τα FreeBuds Lipstick, έτσι ώστε να του δώσει μεγαλύτερη «αξία» ως ένα ευπαρουσίαστο δώρο. Μέσα σε αυτό βλέπουμε τη θήκη σε σχήμα κραγιόν και από κάτω υπάρχει ένα καλώδιο φόρτισης. Το μέγεθος της θήκης είναι προσεγμένο για να την κουβαλάς μαζί σου σαν ένα ακόμη καλλυντικό στην τσάντα και το συνολικό βάρος φτάνει μόλις τα 93gr. Με την πρώτη ματιά φαίνεται πιο πολυτελής απ’ ό,τι πραγματικά είναι κι αυτό το λέμε διότι τραβά τις δαχτυλιές σαν μαγνήτης. 

HUAWEI FreeBuds Lipstick

Στο κάτω μέρος υπάρχει η υποδοχή USB Type-C για τη φόρτιση της θήκης, ένα LED φωτάκι και ένα διακριτικό κουμπί για να πραγματοποιηθεί η σύζευξη μέσω Bluetooth με τις συσκευές που επιθυμείς, ενώ το επάνω μέρος αφαιρείται για να αποκαλυφθούν τα κατακόκκινα ακουστικά που κουμπώνουν μαγνητικά στις αντίστοιχες εσοχές της χρυσής πλατφόρμας. Σε αυτήν υπάρχει και ένα ακόμη LED φωτάκια - δείκτης για την κατάσταση των ακουστικών. Το καπάκι κλειδώνει μαγνητικά άψογα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει φόβος να φύγει κατά λάθος και να χάσεις τα ακουστικά σου.

Από εκεί και πέρα, έχουμε απλά να κάνουμε με ακουστικά FreeBuds 4 σε κόκκινο χρώμα. Ίδιες διαστάσεις, ίδιο βάρος, ίδιες λειτουργίες και ίδια ποιότητα στην απόδοση. Φοριούνται και κάθονται στα αυτιά του χρήστη πανεύκολα και γρήγορα, δεν υπάρχει κίνδυνος να σου φύγουν σε περίπτωση π.χ. που τρέχεις ή γενικά γυμνάζεσαι έντονα και το μικρό βάρος τα καθιστούν ιδανικά για μεγάλο χρονικό διάστημα συνεχόμενης χρήσης.

HUAWEI FreeBuds Lipstick

Η σύζευξη με συσκευές Android, iOS, Windows και Mac γίνεται ταχύτατα μέσω της κεραίας Bluetooth 5.2, ενώ όσοι έχουν στην κατοχή τους κάποιο smartphone της HUAWEI με περιβάλλον χρήσης EMUI ή HarmonyOS υπάρχει η επιλογή σύζευξης και διαχείρισης διάφορων παραμέτρων μέσω της εφαρμογής AI Life. Η διαχείριση γίνεται με αγγίγματα σε κάθε ακουστικό (π.χ. διπλό tap για play/pause, παρατεταμένο άγγιγμα για ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του ANC, ρύθμιση της έντασης του ήχου σέρνοντας το δάκτυλο προς τα επάνω ή προς τα κάτω) και φυσικά εξακολουθούν να ισχύουν οι «έξυπνες» λειτουργίες αυτόματης διακοπής της αναπαραγωγής μόλις αφαιρέσεις ένα από τα δύο ακουστικά και η ταυτόχρονη σύνδεση σε δύο συσκευές (π.χ. smartphone και laptop) με άμεση μετάβαση από τη μία στην άλλη.

Στο κομμάτι της απόδοσης δεν παρατηρήσαμε κάτι διαφορετικό σε σύγκριση με όσα βιώσαμε με τα FreeBuds 4. Υψηλού επιπέδου ενεργή ακύρωση θορύβου (ANC) χάριν στην τεχνολογία Open-fit ANC που βελτιώνει την ακύρωση θορύβου σε επίπεδο hardware και λογισμικού. Η ποιότητα στις κλήσεις, την αναπαραγωγή μουσικής και video είναι αρκετά ικανοποιητική για τον μέσο χρήστη, αλλά σαφέστατα δεν μπορεί να συγκριθεί με τα in-ear ακουστικά. 

HUAWEI FreeBuds Lipstick

Τέλος, δεν είδαμε κάποια διαφοροποίηση στο θέμα της αυτονομίας, ούτε στην ταχύτητα φόρτισης. Απολαμβάνεις σχεδόν ένα συνεχόμενο 4ωρο χωρίς να έχεις ενεργοποιημένο το ANC ή 2.5 ώρες με ανοικτό το ANC και η θήκη φόρτισης παρέχει επιπλέον 22 ώρες ζωής. Η φόρτιση της θήκης ολοκληρώνεται μέσα σε περίπου 1 ώρα.

Στο διά ταύτα, αν κρίνουμε τα HUAWEI FreeBuds Lipstick καθαρά από άποψη επιδόσεων, τα €249 της τιμής δεν συμβαδίζουν με αυτό που φτάνει στα αυτιά του χρήστη. Αυτό που πληρώνεις είναι η πολυτελής θήκη και το design, οπότε μπορεί κανείς να τα αντιμετωπίσει ως ένα καλό δώρο από την κατηγορία της τεχνολογίας.

Η διάθεση τους ξεκινά στην Ελλάδα στις 31 Ιανουαρίου 2022.

HUAWEI FreeBuds Lipstick / Τεχνικά Χαρακτηριστικά

  • Ακουστικά τύπου TWS
  • Drivers: Dynamic 14.3mm
  • Bluetooth 5.2
  • ANC 2.0 (τεχνολογία ενεργής ακύρωσης θορύβου)
  • Audio codecs: SBC, AAC
  • Διαχείριση με αφή
  • Μπαταρία: 30mAh κάθε ακουστικό, 410mAh στη θήκη
  • Αυτονομία: έως 4 ώρες χωρίς ANC, έως 2.5 ώρες με ANC
  • Φόρτιση στη θήκη μέσω υποδοχής USB Type-C σε περίπου 1 ώρα
  • Διαστάσεις 41.1 x 16.8 x 18.55mm (ακουστικά) / 70 x 27.4 x 27.4mm (θήκη)
  • Βάρος 4.1gr (το κάθε ακουστικό) / 84.5gr (θήκη)
  • Κατασκευή πιστοποιημένο στο πρωτόκολλο IPX4 (προστασία από βροχή, σταγόνες)
  • Τιμή €249

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

Loading