up_icon
IFA IFA 2019 Huawei

Η Huawei παρουσίασε τον κορυφαίο 5G SoC επεξεργαστή που θα ενσωματωθεί στα νέα HUAWEI Mate30 

06 Σεπτεμβρίου 2019 Vasilis Ananiadis

Η Huawei παρουσίασε τον κορυφαίο 5G SoC επεξεργαστή που θα ενσωματωθεί στα νέα HUAWEI Mate30  

Ο Richard Yu, ο CEO της Huawei Business Group (CBG), έδωσε σήμερα στην IFA στο Βερολίνο μια εναρκτήρια ομιλία με τίτλο «Αναθεωρήστε την Εξέλιξη» και αποκάλυψε την τελευταία εμβληματική σειρά Kirin 990: τον c και τον Kirin 990 με 5G.

«O Kirin 990 (5G) είναι η πρώτη κατηγορία SoC 5G παγκοσμίως που θα επιτρέψει στους τελικούς χρήστες να έχουν πρόσβαση σε εξαιρετική εμπειρία συνδεσιμότητας 5G κατά το πρώτο έτος της εμπορευματοποίησης της” δήλωσε ο Richard. «Για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των χρηστών για βελτιωμένες εμπειρίες 5G στην εποχή του 5G, ο Kirin 990 (5G) έχει αναβαθμιστεί πλήρως από την άποψη της απόδοσης και της αποδοτικότητας της ισχύος, της τεχνητής νοημοσύνης και της ISP, αναβαθμίζοντας την εμπειρία χρήσης των smartphones σε νέο επίπεδο».

Ο Kirin 990 (5G), έχει σχεδιαστεί για να αποφέρει εντυπωσιακά αναβαθμισμένες επιδόσεις, ενεργειακή απόδοση, δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης και νέες δυνατότητες στη φωτογραφία, προσφέροντας καλύτερη εμπειρία ακόμη και στους χρήστες smartphone 4G.

huawei-kirin-990-series-ifa-2019.jpg


Η πρώτη ναυαρχίδα 5G SoC του κόσμου πρόκειται να φέρει εξαιρετικά γρήγορη συνδεσιμότητα 5G

Ο Kirin 990 (5G) της Huawei είναι το πρώτο 5G SoC στον κόσμο και υποστηρίζει την πιο συμπαγή λύση smartphone 5G. Με την τελευταίας τεχνολογίας 7 Nm + EUV διαδικασία κατασκευής, στον Kirin990 (5G) είναι ενσωματωμένο το 5G, καταλαμβάνοντας μικρότερη περιοχή και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον, o Kirin 990 (5G) είναι o πρώτος επεξεργαστής πλήρης συχνότητας 5G για την υποστήριξη τόσο των μη αυτόνομων (NSA) όσο και των αυτόνομων (SA) αρχιτεκτονικών, καθώς και των ζωνών πλήρους συχνότητας TDD/FDD, επιτρέποντάς του να φιλοξενεί απαιτήσεις υλικού σε ποικίλα δίκτυα και λειτουργίες δικτύου. Με βάση την εξαιρετική δυνατότητα συνδεσιμότητας 5G της Balong 5000, ο Kirin 990 (5G) παρέχει έναν κορυφαίο ρυθμό μέγιστης μείωσης των 2,3 Gbit/s και μια μέγιστη ταχύτητα ζεύξης 1,25 Gbit/s, προσφέροντας απαράμιλλες εμπειρίες 5G στον κλάδο.

Πρωτοποριακή αρχιτεκτονική NPU για εύρωστη υπολογιστική ισχύ τεχνητής νοημοσύνης στην εποχή 5G

Ο Kirin 990 (5G) είναι το πρώτο SoC που περιλαμβάνει ένα διττό NPU κατασκευασμένο με την αρχιτεκτονική da Vinci, η οποία περιλαμβάνει μεγάλους πυρήνες NPU και μικρούς πυρήνες NPU. Οι μεγάλοι πυρήνες επιτυγχάνουν υψηλή απόδοση και απόδοση ισχύος σε βαριές υπολογιστικές περιπτώσεις, ενώ η μικροσκοπική βασική δομή, η πρώτη στον κλάδο, ενδυναμώνει τις εφαρμογές χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, αξιοποιώντας πλήρως την ευφυή υπολογιστική ισχύ που έφερε η καινοτόμα αρχιτεκτονική NPU.

Η premium απόδοση και η ενεργειακή αποδοτικότητα ορίζει ένα σημείο αναφοράς της βιομηχανίας για ταχύτερη εμπειρία 5G

Από την άποψη της CPU, ο Kirin 990 διαθέτει μια δομή ισχύος τριών επιπέδων, αποτελούμενη από δύο εξαιρετικά μεγάλους πυρήνες, δύο μεγάλους πυρήνες και τέσσερις μικρούς πυρήνες, με κυρίαρχη συχνότητα έως 2,86 GHz. Επιπλέον, ο Kirin 990 χρησιμοποιεί μια GPU Mali-G76 16 πυρήνων και το νέο Smart cache σε επίπεδο συστήματος για έξυπνη διανομή ροής, η οποία μπορεί να εξοικονομήσει αποτελεσματικά το εύρος ζώνης και τη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Για εμπειρίες gaming, ο Kirin 990 (5G) υποστηρίζει ένα αναβαθμισμένο Kirin gaming +2,0 που επιτρέπει την αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ της υποδομής υλικού και των λύσεων, προσφέροντας κορυφαία ομαλή και γρήγορη εμπειρία παιχνιδιού.

Πρόσφατα αναβαθμισμένο ISP 5.0 για υπέροχη εμπειρία φωτογραφίας

Όσο για τη φωτογραφία, ο Kirin 990 (5G) παρέχει το ολοκαίνουργιο επαγγελματικό hardware ISP 5.0 με block-matching και 3D filtering (BM3D) τα οποία συμβάλλουν στην καταγραφή φωτεινότερων και πιο ευκρινών εικόνων χαμηλού θορύβου (noire reduction) σε περιβάλλον χαμηλού φωτισμού. Είναι επίσης το πρώτο που χρησιμοποιεί dual-domain video NR για πιο ακριβή επεξεργασία θορύβου για τα βίντεο. Επιπλέον, το βίντεο μετά την AI επεξεργασία, μπορεί να προσαρμόσει το πλαίσιο χρώματος εικόνας ανά καρέ, σε πραγματικό χρόνο, για να φέρει ένα αποτέλεσμα κινηματογραφικής ποιότητας.

Υπενθυμίζουμε πως ο Kirin 990 αποτελεί το SoC επεξεργαστή που θα ενσωματωθεί στα επερχόμενα HUAWEI Mate30 - τα οποία και θα παρουσιαστούν στις 19 Σεπτεμβρίου στο Μόναχο.

Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Πατέρας δύο τέκνων, της Ζωής και της Darkpony Digital.

ΣΧΟΛΙΑ
techgear_icon