HUAWEI: Νέο σχέδιο για να παρακάμψει τους περιορισμούς των ΗΠΑ

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν φαίνεται διατεθειμένη να αλλάξει την στάση της απέναντι στις κινέζικες εταιρείες που μπήκαν στη “μαύρη λίστα” του Υπουργείου Εμπορίου επί προεδρίας Donald Trump. Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες έρχονται στη δημοσιότητα πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση Biden να δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την κατάσταση, κάτι που θα έχει αντίκτυπο στο μεσοπρόθεσμο μέλλον ειδικά των HUAWEI και ZTE.

Η HUAWEI επιχειρεί και πάλι να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στην αγορά των smartphones, αλλά ένας ενδεχόμενος σκληρότερος αποκλεισμός ίσως καταστρέψει αυτή τη νέα προσπάθεια εν τη γενέσει της. Παρόλα αυτά, το δίκτυο Bloomberg αναφέρει πως η κινέζικη εταιρεία επεξεργάζεται ένα σχέδιο που θα τη βοηθήσει να παρακάμψει τους περιορισμούς των ΗΠΑ. Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, η HUAWEI λέγεται πως θα προσφέρει τα σχέδια των smartphones της σε ορισμένους συνεργάτες της, οι οποίοι με τη σειρά τους θα αποκτούν πρόσβαση σε εξαρτήματα και τεχνολογίες που δεν μπορεί να πάρει η ίδια.

Σε αυτούς τους συνεργάτες της συμπεριλαμβάνονται, σύμφωνα πάντοτε με την αναφορά του Bloomberg, οι Xnova και TD Tech Ltd. Η πρώτη αποτελεί παράρτημα της κρατικοδίαιτης China National Postal and Telecommunications Appliances Co. που ούτως ή άλλως διαθέτει τις συσκευές της σειράς nova μέσα από τη δική της εμπορική πλατφόρμα. Αμφότερες οι εταιρείες σκοπεύουν να πάρουν άδεια χρήσης από τη HUAWEI για τα σχέδια των smartphones της, να προχωρήσουν σε κατασκευή και φυσικά να τα διαθέσουν στην αγορά με τα δικά τους brands.

Σε περίπτωση που βγει αληθινό το δημοσίευμα του Bloomberg, ουσιαστικά η HUAWEI θα προσπαθήσει να βγει κερδισμένη συνεχίζοντας την κατασκευή smartphones χρησιμοποιώντας όλες τις “απαγορευμένες τεχνολογίες” (5G, Google Mobile Services κλπ.), απλά η πώληση θα γίνεται από άλλα brands. Κάτι παρόμοιο έγινε με την ανεξαρτητοποίηση της HONOR, η οποία επέστρεψε στην κανονικότητα και μάλιστα έχει κάνει πολύ δυναμική επανεκκίνηση στην αγορά. Αν επιτευχθούν οι συμφωνίες με τους συνεργάτες της, η HUAWEI ευελπιστεί ότι θα πουλήσει περισσότερα από 30 εκατομμύρια smartphones μέσα στο 2022.

Είναι μια έμμεση λύση που μπορεί να βοηθήσει την εταιρεία τα επόμενα χρόνια, όχι τόσο για τα Google Mobile Services (μπορείς να ζήσεις μια χαρά και χωρίς αυτά όπως είδαμε στο HUAWEI nova 9), αλλά κυρίως για να προσφέρει πρόσβαση στα δίκτυα 5G που φυσιολογικά θα έχουν καθιερωθεί πλήρως σε όλο τον κόσμο.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed/ στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]

Loading