Νέο φιάσκο: Η Huawei πασάρει φωτογραφία από DSLR ως selfie από το Huawei Nova 3...[Video]

Μόλις χτες μάθαμε ότι η Samsung Brazil δημοσίευσε stock επαγγελματικές φωτογραφίες δηλώνοντας ότι προερχόταν από το Samsung Galaxy A8 (2018) και σήμερα έρχονται στο προσκήνιο δημοσιεύματα που αναφέρουν παρόμοιες παραπλανητικές τακτικές και από τη Huawei.

Advertisements

Για την ακρίβεια, σε ένα διαφημιστικό σποτάκι για το Huawei Nova 3 διάρκειας 30 δευτερολέπτων φαίνεται ένας άντρας που θέλει να τραβήξει μια γρήγορη selfie, αλλά η κοπέλα δυσανασχετεί επειδή δεν έχει προλάβει να μακιγιαριστεί. Τη λύση δίνει το Huawei Nova 3 με τη λειτουργία Beauty AI και το αποτέλεσμα είναι άψογο.

Ως εδώ καλά. Η ηθοποιός, όμως, της διαφήμισης (Sarah Elshamy) δημοσίευσε ορισμένες φωτογραφίες από το παρασκήνιο των γυρισμάτων στον λογαριασμό της στο Instagram και αποδεικνύεται ότι η λήψη της selfie έγινε με τη βοήθεια μιας επαγγελματικής κάμερας DSLR και όχι με το Huawei Nova 3...

Αντί σχολίου, θα παραθέσουμε ό,τι είπαμε και εχτές στην περίπτωση της Samsung:

Τα λέμε κατά καιρούς τόσο στις παρουσιάσεις των smartphones, όσο και στα reviews μας: μην εμπιστεύεστε απόλυτα τις επίσημες λήψεις που δημοσιεύουν οι εταιρείες για να βγάλετε συμπεράσματα για τις κάμερες των smartphones. Πολλές φορές αυτά που βλέπουμε μπορεί να έχουν υποστεί επεξεργασία με επαγγελματικά προγράμματα ή να χρειάστηκαν πολλές ειδικές ρυθμίσεις για να δούμε το τελικό αποτέλεσμα, κάτι δηλαδή που σπάνια θα κάνει ένας μέσος χρήστης με το smartphone του.

[via]

Loading