Samsung Brazil: Πιάστηκε να δημοσιεύει stock photos ως λήψεις από το Samsung Galaxy A8 (2018)

Σε μνημειώδη γκάφα υπέπεσε η Samsung Brazil πριν από μερικές ημέρες, καθώς το παράρτημα της εταιρείας στη χώρα της Λατινικής Αμερικής δημοσίευσε σε tweet δύο φωτογραφίες που υποτίθεται ότι προερχόταν από την εμπρόσθια κάμερα του Samsung Galaxy A8 (2018).

Για κακή τους τύχη, όμως, ένας χρήστης (@feliperas) αποκάλυψε ότι οι συγκεκριμένες φωτογραφίας ήταν stock photos που ανέβασε το 2015 στο Getty Images επαγγελματίας φωτογράφος με τίτλους "portrait of a beautiful hipster couple looking happy" και "boyfriend and girlfriend talking selfie, piggy back ride". Αμφότερες κοστίζουν από $499 και αποδείχτηκε ότι η Samsung είχε πληρώσει $998 για να τις αποκτήσει.

Να σημειωθεί ότι η Samsung Brazil παραδέχτηκε το λάθος της, απέσυρε το tweet και δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι πολλές από τις φωτογραφίες που χρησιμοποιεί έχουν όντως τραβηχθεί από τα smartphones της Samsung, αλλά κατά καιρούς διαλέγουν και ορισμένες επαγγελματικές φωτογραφίες που εκφράζουν τη φιλοσοφία της για να στοχεύσουν στο αγοραστικό κοινό.

Τα λέμε κατά καιρούς τόσο στις παρουσιάσεις των smartphones, όσο και στα reviews μας: μην εμπιστεύεστε απόλυτα τις επίσημες λήψεις που δημοσιεύουν οι εταιρείες για να βγάλετε συμπεράσματα για τις κάμερες των smartphones. Πολλές φορές αυτά που βλέπουμε μπορεί να έχουν υποστεί επεξεργασία με επαγγελματικά προγράμματα ή να χρειάστηκαν πολλές ειδικές ρυθμίσεις για να δούμε το τελικό αποτέλεσμα, κάτι δηλαδή που σπάνια θα κάνει ένας μέσος χρήστης με το smartphone του.

[via]

Loading