Huawei P9: Ένα γρήγορο και ακριβές κινητό με μοναδική αυτόματη εστίαση [Advertorial]

huawei_p9_advertorial

Το να κατορθώσεις να αιχμαλωτίσεις μία «αποφασιστική στιγμή» της καθημερινότητάς σου απαιτεί αυτόματη εστίαση με ταχύτητα και ακρίβεια. Χωρίς αυτή, το πλάνο που θα καταγράψεις θα είναι θολό ή η συνολική εικόνα θα διαφοροποιηθεί πολύ πριν επιτύχεις τη σωστή εστίαση. Εξίσου σημαντικός παράγοντας είναι και το βάθος του πεδίου του οποίου πρέπει να διατηρείς τον πλήρη έλεγχο για την επίτευξη εντυπωσιακών εικόνων με τη βοήθεια ενός φίλτρου bokeh. Αυτό βοηθάει έναν φωτογράφο να εστιάσει την προσοχή του θεατή στο βασικό θέμα μιας φωτογραφίας, καθώς η εικόνα που καταγράφεται αποκτά μία επαγγελματική διάσταση.

Όμως, για να φθάσει κάποιος στη φωτογραφική επιτυχία απαραίτητες προϋποθέσεις είναι η ποιότητα της εικόνας και οι προηγμένες λειτουργίες της κάμερας μέσω της οποίας θα καταγραφεί η πραγματική εικόνα. Έτσι, για να έχεις εντυπωσιακές φωτογραφίες, άξιες θαυμασμού χρειάζεται η γρήγορη και ακριβής αυτόματη εστίαση που αποτελεί το αναγκαίο εργαλείο ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι μοναδικό. Η εστίαση της κάμερας δεν μπορεί να είναι πολύ αργή ή να αποκλίνει σε διαφορετικό σημείο από εκεί που πρέπει. Ένας φωτογράφος για να μπορέσει να αιχμαλωτίσει «την αποφασιστική στιγμή» όταν χρειάζεται, η λεπτομέρεια στην εικόνα πρέπει να είναι υψηλού επιπέδου και να μην αποτυπώνεται θολά.

Υβριδική αυτόματη εστίαση

Το Huawei P9 διαχειρίζεται τρεις τεχνολογίες που εγγυώνται γρήγορη και ακριβή λειτουργία του συστήματος ελέγχου εστίασης, ανεξάρτητα από τις συνθήκες λήψης. Αυτές είναι η αντίθεση, το βάθος και η αυτόματη εστίαση λέιζερ. Η τεχνολογία ανίχνευσης της αντίθεσης εγγυάται υψηλά επίπεδα ακρίβειας. Το smartphone έχει τη δυνατότητα να υπολογίζει την τοπική αντίθεση, να κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις και να πραγματοποιεί τη μέτρηση επανειλημμένα μέχρις ότου η τοπική αντίθεση είναι στο υψηλότερο επίπεδο, κάτι που σημαίνει τέλεια ρύθμιση της εστίασης. Όταν δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός, η τεχνολογία λέιζερ αναλαμβάνει «πρωτοβουλία», ενώ το βάθος του συστήματος μέτρησης λειτουργεί καλά όταν το αντικείμενο κινείται γρήγορα. Λόγω της υβριδικής αυτόματης εστίασης, το Huawei P9 μπορεί να επιλέξει από μόνο του τη βέλτιστη μέθοδο εστίασης, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες φωτισμού και τα δεδομένα της στιγμής της λήψης. Έτσι, ο φωτογράφος δεν χρειάζεται να κάνει κάποια άλλη ενέργεια για να επωφεληθεί από την υβριδική αυτόματη εστίαση. Όλη η διαδικασία της επιλογής της καλύτερης τεχνολογίας είναι αυτοματοποιημένη και βασίζεται σε αλγόριθμους οι οποίοι μπορούν να αναγνωρίσουν τις συνθήκες λήψης της εικόνας, της κίνησης και του φωτισμού. Ανεξάρτητα από το αν θα τραβήξετε μία σκηνή σε ημίφως ή έναν αθλητή σε πλήρη ταχύτητα που τρέχει κατευθυνόμενος προς το τέρμα, η εστίαση βρίσκεται ακριβώς εκεί που ο φωτογράφος επιθυμεί.

huawei_p9_advertorial_1

Κάμερα με διάφραγμα ευρέος φάσματος

Η ακρίβεια στο επιλεγμένο βάθος πεδίου είναι ένα σημαντικό στοιχείο για τη σύνθεση φωτογραφιών. Εξαιτίας της απαραίτητης ισορροπίας μεταξύ της ευκρίνειας και του θολού τμήματος μίας εικόνας, ο φωτογράφος μπορεί εύκολα να οδηγήσει την προσοχή του θεατή στο βασικό θέμα της εικόνας που τράβηξε. Σε φωτογραφίες που απεικονίζουν ένα κτίριο ή κάποιο τοπίο, οι φωτογράφοι θέλουν ολόκληρο το πλάνο να είναι το ίδιο ευκρινές, είναι αυτό που λέμε ειδικές περιπτώσεις φωτογράφισης. Αντίθετα ένα ρηχό βάθος πεδίου είναι κάτι που αρέσει συνήθως στον φωτογράφο γιατί του επιτρέπει να ελέγχει ένα «φορτωμένο» σκηνικό εντός του πλαισίου που αποτυπώνει.

Προς επιβεβαίωση των παραπάνω μπορούμε να πούμε ότι ένα πορτρέτο αποτελεί μια κλασική περίπτωση όπου είναι προτιμότερο να αποτυπωθεί με ένα ρηχό βάθος πεδίου. Με αυτή την τεχνολογία ακόμα κι ένα θολό φόντο μέσω ενός επαγγελματικού bokeh, έχει ως αποτέλεσμα να εξαφανίσει από το πλαίσιο οτιδήποτε θα μπορούσε να αποσπάσει την προσοχή, καθώς το πρόσωπο που φωτογραφίζεται γίνεται πιο ζωντανό κερδίζοντας μεγαλύτερο βάθος. Ο φωτογράφος, πατώντας στο σύμβολο του διαφράγματος στην εφαρμογή της κάμερας του Ρ9, ενεργοποιεί τη λειτουργία μεγάλου διαφράγματος και έτσι αποκτά άμεση προεπισκόπηση στο υφιστάμενο βάθος πεδίου. Προσαρμόζει την επιλογή που βρίσκεται δίπλα στο σημείο εστίασης και καθορίζει το επίπεδο της θαμπάδας που αντιστοιχεί σε εύρος διαφράγματος από f/ 0,95 έως f/ 16. Ο μικρότερος αριθμός F-stop έχει οριστεί και το πιο ρηχό βάθος πεδίου είναι διαθέσιμο. Στη φωτογράφιση προσώπου η επιλογή μεταξύ f / 1,8 - f / 2,8 μπορεί να αποδώσει καλύτερα αποτελέσματα, αλλά δεδομένου ότι η προεπισκόπηση είναι άμεσα διαθέσιμη, προσφέρεται η δυνατότητα για δημιουργικούς πειραματισμούς. Η ίδια τεχνική λειτουργεί επίσης καλά και όταν πάμε διακοπές και θέλουμε να φωτογραφίσουμε ένα τοπίο στο οποίο συνήθως είναι δύσκολο να μην υπάρχουν κάποιοι άλλοι άνθρωποι ή μη επιθυμητά αντικείμενα εντός του πλάνου που μας ενδιαφέρει. Σε μια τέτοια περίπτωση το μέτρο είναι ένας καλός σύμμαχος. Με ένα ελαφρώς θολό φόντο, μπορείτε να διατηρήσετε το πλαίσιο που επιθυμείτε να αποτυπώσετε, ενώ παράλληλα θα οδηγήσετε τη ματιά του θεατή να εστιάσει στο σημείο εκείνο της φωτογραφίας που πρέπει να αναδειχθεί..

Το Huawei P9 προσφέρει μοναδικό έλεγχο του βάθους πεδίου ο οποίος θα μπορούσε να συγκριθεί μόνο με εκείνον ενός επαγγελματικού εξοπλισμού. Επιπλέον, μετά τη λήψη της εικόνας, ο χρήστης μπορεί ξανά να υποδείξει το σημείο εστίασης με ακρίβεια επιλέγοντας με προσοχή τα πιο θαμπά σημεία. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να πετύχετε καλύτερα αποτελέσματα όταν φωτογραφίζετε ανθρώπους και αντικείμενα σε απόσταση 2 μέτρων από την κάμερα του smartphone.

 

Loading