Huawei: Πολύ κοντά στην πώληση της Honor έναντι €15 δισ.

Εντονότατες οι φήμες τις τελευταίες ώρες που θέλουν τη Huawei να προχωρά σε πώληση της θυγατρικής Honor, καθώς το πρακτορείο Reuters αναφέρει πως έχει έρθει ήδη σε συμφωνία με τις Digital China και την τοπική κυβέρνηση της Shenzhen προκειμένου να ολοκληρωθεί έναντι 100 δισ. yuan (περίπου €15 δισ.)

Η Huawei λέγεται ότι τον τελευταίο μήνα συζητούσε με διάφορους ενδιαφερόμενους για την Honor, όπως οι Xiaomi, TCL και Digital China Group, και κατέληξε στην τελευταία σε μια συμφωνία που περιλαμβάνει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Honor, συμπεριλαμβανομένων του brand, του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης και της γραμμής παραγωγής.

Εφόσον ολοκληρωθεί και επίσημα η εξαγορά, η Digital China Group θα πάρει στα χέρια της ένα μερίδιο της τάξης του 15% και θα συμμετέχουν τουλάχιστον άλλες τρεις επενδυτικές εταιρείες με μερίδια 10-15%. Στα σχέδια της Digital China είναι να διατηρηθεί στο ακέραιο το δυναμικό της Honor (σχεδόν 7000 εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο), αλλά και να εισέλθει στο Χρηματιστήριο.

Μια ενδεχόμενη πώληση της Honor πιθανότατα θα την απελευθερώσει από τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη “μαμά” Huawei ώστε να συνεχίσει κανονικά τη δραστηριότητά της στον τομέα των smartphones και όχι μόνο.

Αναμένουμε επίσημες ανακοινώσεις από τους εμπλεκόμενους και μέχρι να συμβεί αυτό, διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading