Αναφορά: Το λειτουργικό σύστημα της Huawei απέχει πολύ από την ολοκλήρωση του

Μέσα σε όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες λόγω του διατάγματος του Donald Trump και της αναγκαστικής συμμόρφωσης των Αμερικανικών εταιρειών στο μπλοκάρισμα της Huawei, έρχεται και η πρώτη αναφορά από την Κίνα σχετικά με το λειτουργικό σύστημα που αναπτύσσει η εταιρεία ως εναλλακτική λύση.

Σύμφωνα με την κινεζική Caijing, ο CEO της Ηuawei, κ. Richard Yu έχει δηλώσει ότι θα είναι έτοιμο στην καλύτερη περίπτωση το φθινόπωρο (Οκτώβριο) και στη χειρότερη την άνοιξη του 2020. Το νέο λειτουργικό σύστημα θα υποστηρίζει όλες τις εφαρμογές Android και web, ενώ θα χρησιμοποιείται από smartphones, υπολογιστές, tablets, τηλεοράσεις, wearables και αυτοκίνητα.

Αυτή ήταν η κινέζικη πλευρά. Στην αντίπερα όχθη, ωστόσο, η ιστοσελίδα The Information ισχυρίζεται ότι το λειτουργικό σύστημα της Huawei απέχει πολύ από την ολοκλήρωση του. Στο εσωτερικό της εταιρείας έχει την κωδική ονομασία Project Z και αρχικά το σχέδιο ήταν να κυκλοφορήσει αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας.

Όπως και να 'χει, βλέπουμε ότι η Huawei στοχεύει στη δημιουργία ενός ενιαίου οικοσυστήματος που θα της λύσει τα χέρια για όλων των ειδών τις συσκευές που παράγει, αλλά σαφέστατα θα έχει αρκετή δουλειά να κάνει στο θέμα της συμβατότητας με "όλες τις εφαρμογές Android". Ειδικά αν θέλει να προσφέρει τις εφαρμογές - υπηρεσίες της Google θα χρειαστεί λογικά κάποιο side-loading από πλευράς των χρηστών και υπάρχει πάντοτε ανοικτό το πολύ σοβαρό θέμα της ασφάλειας.

Από τη στιγμή που δεν έχουμε κάτι επίσημο θα κρατήσουμε μόνο την πρόθεση της εταιρείας να έχει έτοιμη εναλλακτική λύση σε περίπτωση που στραβώσουν εντελώς τα πράγματα τόσο με το Android OS, όσο και το Windows OS.

[via]

Loading