Huawei Watch GT: Το νέο smartwatch άφησε στην άκρη το Wear OS της Google για μεγαλύτερη αυτονομία

Εκτός από smartphones, η Huawei παρουσίασε και δύο νέα wearables στη μεγάλη εκδήλωση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα στο Λονδίνο. Πρόκειται για τα Huawei Watch GT και Huawei Band 3 Pro, αμφότερα με αλγορίθμους Τεχνητής Νοημοσύνης για βελτιωμένη απόδοση με βάση τη δραστηριότητα του χρήστη.

Το Huawei Watch GT έρχεται με κλασικό σχεδιασμό, στρόγγυλο καντράν και κατασκευή από ανοξείδωτο ατσάλι 316L σε εκδόσεις Sport και Classic. Η οθόνη έχει μέγεθος 1.39'' σε AMOLED panel, ενώ στο πίσω μέρος έχει τοποθετηθεί αισθητήρας μέτρησης καρδιακού παλμού. Η εταιρεία αποφάσισε να μην τιμήσει το Wear OS της Google, αλλά να εμπιστευτεί το δικό της OS Lite για να κερδίσει μεγαλύτερη αυτονομία, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα της προσφέρει 2 εβδομάδες με μία φόρτιση. Επιπλέον, αν το χρησιμοποιείς αποκλειστικά σαν ρολόι απενεργοποιώντας όλες τις "έξυπνες" λειτουργίες και τεχνολογίες, τότε μπορείς να κερδίσεις 1 μήνα με μία φόρτιση.

Σε ό,τι αφορά την Τεχνητή Νοημοσύνη, αυτή τη συναντάς στην τεχνολογία TruSeen 3.0 για τη μέτρηση του καρδιακού παλμού (βελτιώνεται μαθαίνοντας με τον καιρό τον χρήστη), στον αλγόριθμο AI Energy Consumption για βελτιστοποιημένη ενεργειακή διαχείριση ανάλογα με τις ώρες που πραγματικά χρειάζεται ο χρήστης τις λειτουργίες το Watch GT, αλλά και στα προγράμματα fitness που καταρτίζονται πάνω στη φυσική δραστηριότητα και κατάσταση του χρήστη.

Το Huawei Watch GT είναι συμβατό με συσκευές Android και iOS μέσω της εφαρμογής Huawei Health. Θα κυκλοφορήσει σε τιμές €249 (Classic με δερμάτινο λουράκι) και €199 (Sport με νάυλον λουράκι).

Σε ό,τι αφορά το Huawei Band 3 Pro, πρόκειται για έναν fitness tracker με οθόνη αφής 0.95'' AMOLED, τους ίδιους αλγόριθμους Τεχνητής Νοημοσύνης και τη νέα υπηρεσία παρακολούθησης του ύπνου TruSleep 2.0. Η τιμή του στα €59.

This slideshow requires JavaScript.

Loading