Η Apple μένει πίσω από τις Samsung και Google στο θέμα των ενημερώσεων

Μέχρι τώρα, τα χρόνια των ενημερώσεων του iPhone μπορούσαν να εξαχθούν μόνο από το ιστορικό τους. Η Apple ήταν αρκετά συνεπής σε όλες τις γενιές, όντας μία από τις εταιρείες που έχουν την πρωτοκαθεδρία όσον αφορά τα χρόνια υποστήριξης. Μόνο η Samsung και η Google, μέχρι σήμερα, θέλησαν να σταθούν απέναντι σε αυτή την πολιτική ενημερώσεων.

Η Google προσφέρει επτά χρόνια ενημερώσεων για τα Google Pixel της, η Samsung επίσης, ένα ρεκόρ που μόνο η Apple είχε καταφέρει να επιτύχει μέχρι σήμερα. Τα δεδομένα τώρα είναι αρκετά περίεργα: η Apple υπόσχεται λιγότερα χρόνια ενημερώσεων.

Πέντε χρόνια ενημερώσεων. Αυτό υπόσχεται η Apple, τουλάχιστον, για την οικογένεια iPhone 15. Πώς γνωρίζουμε αυτές τις πληροφορίες; Οι κανονισμοί χωρών όπως το Ηνωμένο Βασίλειο κατά την υποβολή δηλώσεων συμμόρφωσης σε συνδεδεμένες συσκευές απαιτούν να προσφέρονται αυτές οι πληροφορίες. Έτσι, η Apple υπογράφει τεκμηρίωση στην οποία δηλώνει ότι το ελάχιστο είναι τα πέντε χρόνια.

Στα χαρτιά οι αριθμοί είναι ξεκάθαροι: η Samsung και η Google υπόσχονται επτά χρόνια και η Apple πέντε, αλλά η πραγματικότητα δεν είναι τόσο απλή. Αυτό που υπόσχονται η Google και η Samsung είναι ο πλήρης κύκλος των ενημερώσεων του συστήματος. Δηλαδή, αν δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής, θα προσφέρουν updates για αυτά τα επτά χρόνια.

Αυτό που έχει εγγυηθεί η Apple είναι ένα ελάχιστο, οπότε τίποτα δεν την εμποδίζει να υπερβεί αυτό το νούμερο. Στην πραγματικότητα, έχουν υπάρξει μοντέλα όπως το iPhone 6s και το 6s Plus που έχουν λάβει ενημερώσεις σε βάθος επταετίας. Είναι κάτι που δεν έχει συμβεί εδώ και καιρό, μιας και οι τελευταίες γενιές iPhone ενημερώνονται σε εξαετείς κύκλους. Αν αυτό συνεχιστεί, τόσο η Google όσο και η Samsung θα πάρουν και επίσημα την πρωτιά.

Loading