Η Ford ξεκινά πολυετή συνεργασία με τη Google

Ford και Google έδωσαν τα χέρια για τη σύσταση μιας νέας ομάδας που θα ασχοληθεί με τον εκσυγχρονισμό και την τεχνολογική αναβάθμιση της τεράστιας αυτοκινητοβιομηχανίας τα επόμενα χρόνια. Η ομάδα ονομάζεται Team Upshift και θα αποτελείται από εργαζομένους και των δύο εταιρειών, ενώ θα ασχοληθεί μα τεχνολογίες όπως Computer Vision και Machine Learning, αλλά και με την εκμετάλλευση των Big Data με τη βοήθεια των cloud υπηρεσιών της Google.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών αναμένεται ότι θα είναι μακροχρόνια και πιθανότατα οι τεχνολογίες που θα δημιουργήσουν θα βρουν εφαρμογή μακροπρόθεσμα στα σχέδια της Ford για τα ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα που ετοιμάζει, αλλά σε πρώτη φάση αυτό που κρατάμε είναι η ενσωμάτωση του Android Auto στα οχήματα της Ford από το 2023 και έπειτα.

Στην ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο Medium, η Ford τόνισε πως θα ρίξει ιδιαίτερο βάρος και στην παροχή υπηρεσιών στους χρήστες, πέραν δηλαδή της κατασκευής των αυτοκινήτων. Γι’ αυτό θεωρεί ότι η στρατηγική συνεργασία με τη Google θα μπορέσει να της δώσει τη δυνατότητα να προσφέρει μοναδικές προσωποποιημένες εμπειρίες στους πελάτες της, τόσο κατά τη διάρκεια της οδήγησης, όσο και στη γενικότερη επαφή - επικοινωνία με την εταιρεία.

Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[Medium]

Loading