Η Γερμανία θα τοποθετήσει φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων σε όλα τα βενζινάδικα

Η στροφή στα ηλεκτρικά οχήματα έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά σε πολλές χώρες παγκοσμίως και είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Γερμανίας που έχει εκπονήσει ένα σχέδιο ύψους €130 δισ. για να τα καταφέρει.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Γερμανία θέλει να αυξήσει κατακόρυφα τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων, καθότι μέχρι το τέλος του 2019 μόλις το 2% των οχημάτων στους δρόμους της ήταν ηλεκτρικά. Γι’ αυτό θα επιδοτήσει τόσο τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, καλώντας τους να προσφέρουν περισσότερα μοντέλα, όσο και τους υποψήφιους αγοραστές με επιδοτήσεις έως €9000 για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο οι καταναλωτές δεν αγοράζουν ηλεκτρικά οχήματα είναι αυτός της αυτονομίας. Όπως αναφέρει ο κ. Diego Biasi, πρόεδρος και συνιδρυτής της Quercus Real Assets, το 97% των καταναλωτών αγχώνεται για το ενδεχόμενο να “μείνουν” ξεφόρτιστα τα αυτοκίνητα τους στο δρόμο. Με σκοπό να διορθώσει αυτήν την αντίληψη, η Γερμανία χρειάζεται τουλάχιστον 70.000 σταθμούς φόρτισης και 7000 σημεία ταχείας φόρτισης στους δρόμους της, ενώ ο απώτερος στόχος είναι το 1.000.000 σταθμοί φόρτισης έως το 2030.

Πως θα τα καταφέρει; Στο πλαίσιο αυτής της τεράστιας επένδυσης των €130 δισ., συμπεριλαμβάνεται η εγκατάσταση ηλεκτρικών φορτιστών στα υπάρχοντα βενζινάδικα με την ανάλογη επιδότηση.

Άντε και στα δικά μας.

[via]

Loading