Η Google ζητά από τους εργαζόμενους της να δουλεύουν από το σπίτι

Οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας έχουν αρχίσει να λαμβάνουν μέτρα για την προστασία των εργαζόμενων τους ενημερώνοντας τους ότι δεν θα πρέπει να μεταβαίνουν στα γραφεία τους για τις επόμενες εβδομάδες, αλλά να εργάζονται από το σπίτι, χωρίς να υπάρχει καμία επίπτωση στη μισθοδοσία τους.

Ήδη μαθαίνουμε ότι έχει πάρει αυτήν την απόφαση η Apple και η Amazon (στην Ελλάδα οι Skroutz και Beat), αλλά θα σταθούμε στη Google διότι από αυτήν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τον αντιπρόεδρο του τμήματος ασφαλείας, κ. Chris Rackow.

Στο ενημερωτικό email που έλαβαν οι εργαζόμενοι της Google στα 11 γραφεία της εταιρείας σε ΗΠΑ και Καναδά αναφέρεται ότι το μέτρο ισχύει μέχρι τις 11 Απριλίου 2020. Παρόμοιες ενέργειες θα προχωρήσουν και για τα γραφεία της Google στον υπόλοιπο κόσμο, με την επισήμανση ότι μπορούν να εργάζονται από τα σπίτια τους αν το επιτρέπει η θέση που έχουν στην εταιρεία.

Παράλληλα, η Google παρακολουθεί προσεκτικά την κατάσταση που επικρατεί με τον κορωνοϊό COVID-19 και έχει ανοίξει ταμείο για να αποζημιώσει κανονικά τους εργαζόμενους σε παγκόσμιο επίπεδο που εμφανίζουν συμπτώματα ή βρίσκονται ήδη σε καραντίνα.

[via]

Loading