Η Huawei δεν θα επιστρέψει ποτέ στη Google, ακόμη κι αν αρθεί το ban;

Οι τοποθετήσεις της Huawei σχετικά με τους περιορισμούς που της έχουν τεθεί λόγω του μπλοκαρίσματος από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, συνοψίζονται στην εξής φράση:

Ετοιμάζουμε δικό μας οικοσύστημα, αλλά είμαστε έτοιμοι να ενσωματώσουμε τα Google Mobile Services άμεσα εάν λυθεί το εμπάργκο.

Αυτό γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και αυτήν την εικόνα μας είχαν δημιουργήσει τους προηγούμενους μήνες, παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες του ιδρυτή Ren Zhengfei ότι σύντομα η Huawei δεν θα έχει καμία απολύτως εξάρτηση από τις αμερικανικές εταιρείες.

Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο πηγαίνει καλά η ανάπτυξη των HMS και αν η στήριξη των developers είναι τέτοια που να δημιουργεί την αίσθηση πως μπορούν να αντιπαρατάξουν ισάξιες (αν όχι καλύτερες λύσεις) από τη Google, αλλά μάλλον κάτι έχει αλλάξει στη φιλοσοφία της Huawei τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με αναφορά της ιστοσελίδας WinFuture, ο εκπρόσωπος δημοσίων σχέσεων της Huawei στην Αυστρία, κ. Fred Wangfei, δήλωσε ότι η εταιρεία του δεν πρόκειται να γυρίσει ποτέ πίσω στη χρήση του λειτουργικού συστήματος Android με Google Mobile Services, ακόμη και αν αρθεί το ban!

Ο Roland Quandt του WinFuture.de επικαλείται ως πηγή τον Andreas Proschofsky, ο οποίος με τη σειρά του διευκρινίζει ότι επανέλαβε την ερώτηση πολλές φορές για να σιγουρευτεί ότι άκουσε καλά.


Από την πλευρά της, η Huawei έκανε μια μάλλον ασαφή δήλωση στην ιστοσελίδα Android Authority, η οποία δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο.

Ένα ανοικτό οικοσύστημα Android είναι πάντοτε η πρώτη μας επιλογή, αλλά εάν δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμ, τότε έχουμε τη δυνατότητα να φτιάξουμε το δικό μας.

Πρώτα ανάβουν φωτιές, μετά προσπαθούν να τις καλύψουν. Μέχρι να γίνει μια επίσημη και ξεκάθαρη δήλωση από τη Huawei, όλα όσα έρχονται στη δημοσιότητα μπορούν να δικαιολογηθούν ως “γκάφες” των στελεχών της ή παρερμηνείες των δημοσιογράφων.

Θα περιμένουμε το MWC 2020 για να δούμε αν η Huawei έχει τα κότσια να κυρήξει την ανεξαρτησία της προτού καν δει το δικό της οικοσύστημα εφαρμογών και υπηρεσιών να δοκιμάζεται από τους χρήστες. Η μεγαλύτερη πρόκληση δεν είναι, όμως, η δημιουργία αυτού του οικοσυστήματος (μπορεί να είναι πραγματικά καλύτερο από αυτό της Google), αλλά να καταφέρεις να πείσεις τους χρήστες να εγκαταλείψουν συνήθειες πολλών χρόνων.

Loading