Η Huawei θα έχει έτοιμες τις εναλλακτικές των Google Mobile Services πριν το τέλος του 2019

Ο περισσότερος κόσμος έχει χαλαρώσει και ετοιμάζεται να απολαύσει τις τελευταίες ημέρες του 2019, αλλά για τη Huawei δεν υπάρχει κανένα περιθώριο χαλάρωσης. Η εταιρεία εργάζεται πυρετωδώς για να έχει έτοιμες τις Huawei Mobile Services, δηλαδή τις εναλλακτικές υπηρεσίες αντί των Google Mobile Services, πριν το τέλος του έτους!

Όπως δήλωσε ο κ. Charles Peng, CEO των Huawei και Honor για τη Ινδία, η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με τους δημιουργούς των 150 κορυφαίων εφαρμογών στην Ινδία για να διασφαλίσει ότι θα είναι διαθέσιμες μέσα από το App Gallery της Huawei από τις αρχές του 2020. Ουσιαστικά, η Huawei δελεάζει τους developers για να ενισχύσουν το κατάστημα της με τις εφαρμογές τους, έτσι ώστε οι χρήστες να έχουν πρόσβαση σε αυτές χωρίς να υπάρχει καμία εξάρτηση από τη Google.

Το πιο δύσκολο κομμάτι, ωστόσο, αφορά τις HMS που φιλοδοξούν να αντικαταστήσουν τις δημοφιλείς GMS (όπως YouTube, Google Maps, Gmail και Google Drive). Η Huawei θα επιδιώξει να προσφέρει τη μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια και ευκολία για να πείσει τους χρήστες να αφήσουν τη Google, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι μιλάμε για “κοσμογονικές” αλλαγές ειδικά για την Ευρωπαϊκή αγορά. Παρόλα αυτά, ο κ. Peng τόνισε ότι μέχρι το τέλος του 2019 θα δούμε τις εναλλακτικές για την πλοήγηση, το gaming, τις πληρωμές και το messaging.

Ακόμη και αν καταφέρει να γεμίσει το κατάστημα της με όλες τις εφαρμογές του Google Play, ακόμη και αν οι δικές της υπηρεσίες αποδειχθούν ισάξιες ή και καλύτερες από αυτές της Google, μοιάζει μάλλον απίθανο ο απλός χρήστης να παρατήσει ειδικά τα Google Maps και YouTube για κάτι διαφορετικό. Ο χρόνος θα δείξει και αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις.

[via]

Loading