Η Κίνα έφτιαξε το ταχύτερο maglev τραίνο στον κόσμο

Η Κίνα αποκάλυψε το ταχύτερο τρένο στον κόσμο στην πόλη Qingdao. Το τρένο τύπου «maglev bullet» - μαγνητικής αιώρησης - είναι ικανό να επιτύχει ταχύτητες έως και 600 χιλιομέτρων την ώρα.

Σύμφωνα με τον Liang Jianying, αναπληρωτή γενικό διευθυντή και επικεφαλής μηχανικό του CRRC Sifang, στα πλεονεκτήματα ενός τρένου maglev συμπεριλαμβάνονται η χαμηλότερου επιπέδου ηχορύπανση σε σύγκριση με τα συμβατικά τρένα, αλλά και η μικρότερη συντήρηση σε σχέση με άλλα τρένα υψηλής ταχύτητας.

Ωστόσο, δεδομένης της της έλλειψης των απαραίτητων σιδηροδρομικών δικτύων, το τρένο δεν μπορεί προς το παρόν να λειτουργήσει με επιβάτες. Το θετικό είναι ότι η Κίνα έχει δρομολογήσει ήδη την ανάπτυξη αυτών των δικτύων και πιθανότατα μέσα στα επόμενα 1-2 χρόνια θα μπορέσει να τεθεί σε λειτουργία.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[via]

Loading