Η Microsoft ξεπέρασε τους 1.3 δισ. ενεργούς χρήστες Windows 10

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι οι χρήστες του Windows 10 αυξήθηκαν κατά 300 εκατομμύρια το 2020. Η εταιρεία τον Μάρτιο του 2020 είχε γιορτάσει το γεγονός πως οι χρήστες της είχαν ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο, αποκαλύπτοντας ότι άγγιξε το νέο ρεκόρ της με 1.3 δισεκατομμύρια χρήστες.

Ωστόσο, η Microsoft απέδωσε την αύξηση της εκθετικής ζήτησης που σημειώθηκε στην εμφάνιση της πανδημίας, καθώς οι χρήστες βρέθηκαν να αναζητούν συσκευές με οθόνες μεγάλου μεγέθους λόγω της τηλεργασίας.

Τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε 41.7 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι των 41.03 δισεκατομμύρια δολάρια, διαψεύδοντας τους εκτιμητές. Βέβαια, η αύξηση των εσόδων της εταιρείας κατά ένα πολύ σημαντικό βαθμό επηρεάζεται άμεσα από τις εξεζητημένες υπηρεσίες του Office 365 και του Azure cloud.

Παράλληλα, η Microsoft αποκόμισε 13.6 δισεκατομμύρια δολάρια, μία αύξηση 12%, από το Office Commercial, το Office Consumer και το Linkedin. Σε 13 δισεκατομμύρια δολάρια ανήλθαν τα έσοδα από το More Personal Computing.

Το OEM των Windows αυξήθηκε κατά 10%, τα εμπορικά προϊόντα των Windows και οι υπηρεσίες cloud αυξήθηκαν κατά 10%, το περιεχόμενο και οι υπηρεσίες Xbox αυξήθηκαν κατά 34% και τα έσοδα από το Microsoft Surface αυξήθηκαν κατά 12%.

Τέλος, τα έσοδα για το Intelligent Cloud αυξήθηκαν κατά 23% στα 15,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[Microsoft]

Loading