Η Nintendo εξαγόρασε CG studio για δικές της animated παραγωγές

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα εξαγορά προχώρησε η Nintendo, η οποία πήρε στα χέρια της την Dynamo Pictures, ένα studio που εξειδικεύεται στις CG παραγωγές, και μάλιστα σκοπεύει να την μετονομάσει άμεσα σε Nintendo Pictures για να αναπτύξει τα δικά της anime βασισμένα στα video games της.

Η Nintendo έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με την Dynamo Pictures για το Metroid: Other M, ενώ η τελευταία συμμετείχε και στην παραγωγή της anime τηλεοπτικής σειράς Evangelion: 2.0.

Πιθανότατα η Nintendo βλέπει την τεράστια επιτυχία που σημειώνουν οι anime και live-action μεταφορές των video games τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να περιμένει και αυτή κάτι ανάλογο. Άλλωστε, το fan base των παιχνιδιών της είναι τεράστιο και σαφέστατα θα ήταν πολύ ευχάριστο να δούμε σοβαρές τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές βασισμένες στα IPs της. Ιστορικά είναι από τις σπάνιες φορές που βλέπουμε τη Nintendo να ακολουθεί τους άλλους μεγάλους παίκτες της αγοράς.

Εξάλλου, η εταιρεία προετοιμάζεται για την ταινία Super Mario Bros. με πρωταγωνιστή τον Chris Pratt που αναμένεται τον Απρίλιο του 2023, ενώ έχει ξεκινήσει ήδη την παραγωγή του sequel για το Detective Pikachu.

[Nintendo]

Loading