Η Ρωσία μπλοκάρει και το Google News

Μετά το μπλοκάρισμα των Facebook και Instagram, τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως πλατφόρμες διασποράς «εξτρεμιστικού περιεχομένου», η Ρωσία προχωρά όπως φαίνεται και στο μπλοκάρισμα της υπηρεσίας Google News της Alphabet.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η αρμόδια αρχή της χώρας (Roskomnadzor) αποφάσισε να προχωρήσει στο μπλοκάρισμα με την κατηγορία ότι επιτρέπει την πρόσβαση σε ψευδές περιεχόμενο σχετικά με τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία. Εξάλλου, έχει περάσει και ένα νέο νομοσχέδιο στη Ρωσία που καθιστά παράνομη οποιαδήποτε αναφορά είναι προσβλητική απέναντι στις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας.

Η Google επιβεβαιώνει σε δήλωση της ότι υπάρχουν προβλήματα με το Google News στη Ρωσία:

Ορισμένοι χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα πρόσβασης στην εφαρμογή και την ιστοσελίδα της υπηρεσίας Google News στη Ρωσία και αυτό δεν οφείλεται σε κάποιο δικό μας τεχνικό πρόβλημα. Εργαζόμαστε σκληρά για να κρατήσουμε ενεργές και προσβάσιμες τις υπηρεσίες πληροφόρησης όπως το Google News για όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται.

Το δίκτυο Interfax αναφέρει ότι η Roskomnadzor προχώρησε στο μπλοκάρισμα μετά από αίτημα του γενικού εισαγγελέα της Ρωσίας.

Η εν λόγω αμερικανική online πηγή ενημέρωσης δίνει βήμα σε πληθώρα εκδοτών που δημοσιεύουν ψευδές και παραπλανητικό περιεχόμενο για την εξέλιξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στα εδάφη της Ουκρανίας.

Δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ημέρες να δούμε και ακόμη περισσότερες «αποχωρήσεις» εφαρμογών - υπηρεσιών από τη χώρα.

[via]

Loading