Η Samsung ετοιμάζει δικό της εργοστάσιο μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα στις ΗΠΑ

Τα ηλεκτρικά οχήματα χρειάζονται μπαταρίες και καθώς αυξάνεται η ζήτηση των καταναλωτών για αυτά τα οχήματα, αυξάνεται και η ανάγκη των αυτοκινητοβιομηχανιών να προμηθεύονται πολύ περισσότερες μπαταρίες. Η Samsung SDI έχει επενδύσει σημαντικά για να γίνει ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην αγορά και τα τελευταία της σχέδια περιλαμβάνουν τη δημιουργία του δικού της εργοστασίου στις ΗΠΑ για την κατασκευή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα.

Αυτό θα είναι το πρώτο εξ ολοκλήρου ιδιόκτητο εργοστάσιο μπαταριών EV της Samsung SDI στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ήδη κατασκευάζει δύο εργοστάσια στο πλαίσιο κοινοπραξιών με τη Stellantis και την GM στην πολιτεία της Indiana.

Η Samsung SDI πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις για την επέκταση της χωρητικότητας των μπαταριών EV. Το 2022 ανακοίνωσε μια κοινοπραξία σχεδόν 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Stellantis για την ανάπτυξη ενός εργοστασίου παραγωγής μπαταριών στην Indiana. Η επένδυση έδωσε στη Samsung SDI μερίδιο 51% στο έργο. Η αρχική παραγωγική ικανότητα θα είναι 34 γιγαβατώρες (GWh) ετησίως.

Ένα αυτόνομο εργοστάσιο θα επιτρέψει στη Samsung SDI να ανταγωνιστεί καλύτερα στην αγορά και να εξυπηρετήσει άλλους πελάτες της αυτοκινητοβιομηχανίας με τους οποίους δεν συνεργάζεται σε κάποια κοινοπραξία. Ο CEO της Samsung SDI, Choi Yoon-ho, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Samsung θα συνεχίσει να συμμετέχει σε περισσότερες κοινοπραξίες παράλληλα με τη δημιουργία του αυτόνομου εργοστασίου της.

Μιλώντας για τις μελλοντικές προοπτικές, ο Choi επανέλαβε τον στόχο της Samsung SDI να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή μπαταριών στερεάς κατάστασης έως το 2027. Μια πιλοτική γραμμή για αυτές τις προηγμένες μπαταρίες δημιουργήθηκε στο Suwon πέρυσι και η εταιρεία παρέχει τώρα δείγματα σε κατασκευαστές αυτοκινήτων για αξιολόγηση.

Η εταιρεία θα παραμείνει επικεντρωμένη στην επίτευξη αυτού του στόχου φέτος, δημιουργώντας τη βασική αλυσίδα εφοδιασμού και εξασφαλίζοντας επίσης δυνατότητες παραγωγής, ώστε να έχει το πλεονέκτημα στην αγορά όταν τελικά κυκλοφορήσει τις μπαταρίες στερεάς κατάστασης.

[via]

Loading