Η Xiaomi σκέφτεται την κατασκευή κάρτας που θα είναι ταυτόχρονα SIM και microSD

Ο αποθηκευτικός χώρος των Android smartphones συνήθως επαρκεί για να μη σκέφτεσαι το ενδεχόμενο αγοράς έξτρα κάρτας microSD, αλλά αρκετοί κατασκευαστές εξακολουθούν να προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα στις συσκευές τους. Υπάρχουν, βέβαια, και αυτοί που επιλέγουν να μην τοποθετήσουν υποδοχή για κάρτα microSD με σκοπό να εκμεταλλευτούν τον πολύτιμο χώρο που καταλαμβάνει για άλλους σκοπούς.

Ωστόσο, η Xiaomi ίσως έχει στα σκαριά μια ενδιαφέρουσα τεχνολογία που θα δώσει λύση και στα δύο προβλήματα. Το σκεπτικό της είναι το εξής: από τη στιγμή που κάθε smartphone χρειάζεται την υποδοχή για κάρτα SIM, θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια τέτοια κάρτα που θα λειτουργεί ταυτόχρονα και ως microSD!

xiaomi-patent-microsd-sim.jpg

Η συγκεκριμένη ιδέα εντοπίστηκε από την ιστοσελίδα IT Home σε πατέντα που κατοχύρωσε η Xiaomi και περιγράφει τη συνηθισμένη τεχνολογία SIM στη μία πλευρά της κάρτας, αλλά και την τεχνολογία microSD στην άλλη πλευρά. Κάτι τέτοιο θα απαιτούσε, όμως, και την κατασκευή διαφορετικής υποδοχής στο εσωτερικό των smartphones για να διαβάζεται η κάρτα και από τις δύο πλευρές.

Το γεγονός ότι πρόκειται για πατέντα αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μην προχωρήσει ποτέ σε υλοποίηση. Μη ξεχνάμε ότι η χρήση των eSIM αναμένεται ότι θα υιοθετηθεί από τους περισσότερους κατασκευαστές τα επόμενα χρόνια, επομένως, δεν αποκλείεται να ξεχάσουμε οριστικά τις υποδοχές SIM και microSD στο μεσοπρόθεσμο μέλλον.

[via]

Loading