IBM Verse: Ο client που ετοιμάζει η εταιρεία για να επανεφεύρει το email [Video]

ibm-verse_1

Η Google λάνσαρε πρόσφατα το Inbox με σκοπό να επαναπροσδιορίσει το email και τώρα ακόμη μια τεράστια εταιρεία ανακοινώνει τα σχέδια της για τον ίδιο σκοπό. Σίγουρα δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η Google πειραματίζεται με νέους email clients, αλλά από την άλλη δεν περιμέναμε ότι η IBM θα στρεφόταν σε κάτι ανάλογο.

Ο εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα το IBM Verse, έναν νέο email client που χτίζεται με σκοπό να εξαφανίσει όλα εκείνα τα περιττά στοιχεία που συναντάμε εδώ και χρόνια στις άλλες υπηρεσίες email (όπως spam emails), ενώ ταυτόχρονα θα μαθαίνει τις συνήθειες του χρήστη για να ξεχωρίζει την αλληλογραφία του ανάλογα με το πόσο σημαντική ή επίκαιρη είναι, ελαχιστοποιώντας έτσι τις πιθανότητες να "χαθεί" κάποιο email ή να ξεχαστεί από τον χρήστη.

ibm-verse

Επίσης, έχουν προστεθεί πολλά εργαλεία επικοινωνίας, αναζήτησης και συνεργασίας μεταξύ των επαφών, με την υπηρεσία IBM Verse να κάνει τους ανάλογους συσχετισμούς και να ειδοποιεί τους χρήστες αν έχουν ξεχάσει κάποιον από μια συζήτηση ή ενημέρωση. Στο μέλλον, μάλιστα, ίσως προστεθεί μηχανή αναζήτησης που θα φέρνει αποτελέσματα με την υποστήριξη ενός υπερυπολογιστή (π.χ. Watson).

Όπως καταλαβαίνετε, το IBM Verse στοχεύει κυρίως στις επιχειρήσεις, με την εταιρεία να εγγυάται την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών, αλλά θα λανσαριστεί ως freemium υπηρεσία ως μέρος του IBM Cloud Marketplace.

[PR]

Loading