Η IBM παρουσιάζει υπολογιστή με μέγεθος μικρότερο από έναν κόκκο αλατιού!

Ξεκινά σήμερα το IBM Think 2018, το σημαντικότερο ετήσιο συνέδριο της εταιρείας, όπου μεταξύ άλλων θα παρουσιάσει τον μικρότερο υπολογιστή στον κόσμο. Η νέα δημιουργία της IBM είναι ένας υπολογιστής με μέγεθος μικρότερο από έναν κόκκο αλατιού!

Από πλευράς επιδόσεων, η υπολογιστική ισχύς συγκρίνεται με αυτήν ενός x86 του 1990 και το κόστος κατασκευής δεν ξεπερνά τα 10 cents. Σύμφωνα με την IBM, ένας τόσο μικρός υπολογιστής θα μπορεί να προσφέρει βασικές λειτουργίες παρακολούθησης, επικοινωνίας και ανάλυσης δεδομένων.

Ειδικότερα, ο μικροϋπολογιστής θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εφαρμογές της τεχνολογίας blockchain για να εντοπίζει κλοπές, απάτες και μη-συμβατότητες, αλλά και να διεκπεραιώνει βασικές λειτουργίες Τεχνητής Νοημοσύνς, όπως για παράδειγμα να ταξινομεί τα δεδομένα που λαμβάνει.

Όπως δηλώνει ο επικεφαλής της έρευνας, Arvind Krishna,

"Μέσα στα επόμενα 5 χρόνια αυτού του είδους οι μικροσκοπικοί υπολογιστές με μέγεθος μικρότερο ενος κόκκου αλατιού θα ενσωματώνονται σε κάθε είδους αντικείμενα και συσκευές καθημερινής χρήσης"

Δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα δούμε κάτι τέτοιο στην αγορά, καθώς οι ερευνητές της IBM βρίσκονται ακόμα σε φάση δοκιμής του πρώτου πρωτοτύπου.

[via]

Loading