Ινδία: Ετοιμάζει νέο μπλόκο σε 275 κινέζικες εφαρμογές (μέσα τα PUBG και AliExpress)

Το νέο μέτωπο που έχει ανοίξει μεταξύ Ινδίας και Κίνας δεν λέει να κλείσει. Σε συνέχεια της απαγόρευσης 59 δημοφιλών κινέζικων εφαρμογών-υπηρεσιών από την πλευρά της Ινδίας τον περασμένο μήνα (ανάμεσα τους τα TikTok και WeChat), η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε πως εξετάζει το μπλοκάρισμα ακόμη 275 εφαρμογών που προέρχονται από τη γείτονα χώρα.

Η αναφορά έρχεται από την Economic Times, η οποία ισχυρίζεται πως δημιουργήθηκε λίστα με 275 κινέζικες εφαρμογές που ενδεχομένως παραβιάζουν του κανόνες ασφαλείας της Ινδίας και την ιδιωτικότητα των χρηστών. Μέσα στη λίστα συμπεριλαμβάνονται πολύ ισχυρά ονόματα όπως τα PUBG, Resso και AliExpress.

Όλα ξεκίνησαν μετά το θάνατο 20 Ινδών στρατιωτών στα σύνορα με την Κίνα μετά από διαμάχη των δύο χωρών, η οποία, ωστόσο, εξομαλύνθηκε ταχύτατα. Το γεγονός ότι ηρέμησαν τα πράγματα δεν εμπόδισε, πάντως, την κυβέρνηση της Ινδίας να πάρει μέτρα κατά της Κίνας έστω σε αυτό το κομμάτι τεχνολογίας. Σύμφωνα, μάλιστα, με το αρμόδιο Υπουργείο θα δημιουργηθεί ένα νέο νομικό πλαίσιο για την απαγόρευση εφαρμογών-υπηρεσιών που μπορεί να παραβαίνουν τους κανόνες ασφαλείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το TikTok πριν την απαγόρευση του είχε περισσότερους από 200 εκατ. χρήστες στην Ινδία, ενώ το PUBG έχει ξεπεράσει τα 50 εκατ.

[via]

Loading