Κλοπή των PIN από τα ATM με υπέρυθρες κάμερες!

Εν μέσω της οικονομικής κρίσης με την εγκληματικότητα να αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, έρευνα έρχεται να παρουσιάσει μία νέα μέθοδο κλοπής των PIN των καρτών μας από τα ATΜ!

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της California ανακάλυψαν ότι μπορούν να μετρήσουν τη θερμότητα από τα δάχτυλα των χρηστών πάνω στα πληκτρολόγια των ATM μετά την αποχώρηση τους από αυτά, κάνοντας χρήση ειδικού προγράμματος σε υπέρυθρες κάμερες. Στη συνέχεια ανέθεσαν σε 21 εθελοντές να δοκιμάσουν 27 τυχαία PIN τόσο σε πλαστικά όσο και σε μεταλλικά πληκτρολόγια.

Τα αποτελέσματα του πειράματος έδειξαν ότι τα πλαστικά πληκτρολόγια ήταν λιγότερο ασφαλή. Σε περίπτωση προσπάθειας εύρεσης του PIN αμέσως μετά την αποχώρηση του χρήστη, το ποσοστό επιτυχίας ήταν 80%, ενώ ακόμα και ένα λεπτό αργότερα το ποσοστό παρέμενε αρκετά υψηλό και συγκεκριμένα στο 50%. Αντιθέτως, με τη μεγαλύτερη θερμική αγωγιμότητα των μετάλλων, η κλοπή του PIN από τα μεταλλικά πληκτρολόγια ήταν σχεδόν αδύνατη.

Τι γίνεται όμως με τη σειρά των τεσσάρων ψηφίων του PIN; Σε περίπτωση που ο εν δυνάμει κλέφτης γνωρίζει όλα τα ψηφία που το αποτελούν, οι πιθανοί συνδυασμοί που θα πρέπει να δοκιμάσει είναι μόλις 24 αντί για τους 10.000 συνδυασμούς που θα είχε να δοκιμάσει υπό κανονικές συνθήκες.

Έτσι, λοιπόν, φροντίστε την επόμενη φορά που θα επισκεφτείτε ένα ATM, να είστε πολύ προσεκτικοί...

[πηγή digitaltrends]
Loading