Ingenuity: Έγραψε ιστορία με την πρώτη επιτυχημένη πτήση στον Άρη!

Η NASA έγραψε ιστορία πριν από λίγη ώρα με την πρώτη επιτυχημένη πτήση του «ελικοπτέρου» Ingenuity στον πλανήτη Άρη, η οποία ανοίγει νέους ορίζοντες για την εξερεύνηση όχι μόνο του κόκκινου πλανήτη, όσο και άλλων πλανητών.

Σε αυτήν την πρώτη πτήση, το Ingenuity κατάφερε να σηκωθεί σε ύψος περίπου 3 μέτρων για 40 δευτερόλεπτα στην πολύ αραιή ατμόσφαιρα του Άρη. Για να τα καταφέρουν, οι μηχανικοί της NASA έπρεπε να κινήσουν τους δύο ρήτορες με τις έλικες του Ingenuity σε ταχύτητα μεγαλύτερη των 2500 στροφών το λεπτό (RPM), δηλαδή 5 φορές μεγαλύτερη από τις 500 RPM που απαιτούνται για να πετάξει στη Γη.

Όπως δήλωσε ο Michael Starch, μηχανικός της NASA,

Επιβεβαιώνουμε ότι το Ingenuity πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη πτήση του. Μπορούμε πλέον να ισχυριζόμαστε ότι η Ανθρωπότητα έχει καταφέρει να εκτελέσει πτήση ελικοφόρου σκάφους σε άλλο πλανήτη.

Το Ingenuity ζυγίζει μόλις 1.8kg και διαθέτει 2 ρότορες (4 έλικες) από ανθρακόνημα με μήκος περίπου 1.2m ο καθένας. Στον κορμό του έχει ενσωματωθεί μια κάμερα και σώμα για τη θέρμανση του που το προστατεύει από το κρύο, ενώ η τροφοδοσία του γίνεται μέσω ηλιακών panels και μπαταριών.

Με αυτήν την επιτυχημένη πρώτη πτήση ανοίγει ο δρόμος για μελλοντικές αποστολές που ίσως θα περιλαμβάνουν πιο εξελιγμένα ελικόπτερα για μεγαλύτερης εμβέλειας πτήσεις στον πλανήτη Άρη, έτσι ώστε να χαρτογραφούν και να συλλέγουν πληροφορίες για τοποθεσίες όπου θα μπορούσαν να στηθούν βάσεις.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!


Loading