Instagram: Ακόμα πιο λειτουργικός ο χάρτης και αγορές απευθείας από το chat

Συνεχίζονται οι αναβαθμίσεις των λειτουργιών του Instagram, με την δημοφιλή εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης να ενισχύει την δυνατότητα αναζήτησης μέσω του χάρτη για να βρίσκεις επιχειρήσεις (και όχι μόνο) κοντά σου, ενώ ξεκλειδώνει και την δυνατότητα να πραγματοποιείς αγορές απευθείας από το chat (για την ώρα μόνο στις ΗΠΑ).

instagram-map-zuck.jpg

Σε ό,τι αφορά τον χάρτη, η κοινοποίηση της νέας λειτουργίας έγινε από τον Mark Zuckerberg μέσα από ένα Instagram Story. Ο χάρτης θα εμφανίζει αναρτήσεις χρηστών που έχουν γίνει σε σημεία ενδιαφέροντος στην περιοχή (π.χ. επιχειρήσεις, μουσεία, τοποθεσίες κλπ.), αρκεί φυσικά να έχουν κάνουν το απαραίτητο tag. Μετακινώντας τον χάρτη θα εμφανίζονται περισσότερες αναρτήσεις και πατώντας επάνω σε αυτές θα βλέπεις το περιεχόμενο που έχει δημιουργηθεί στο εκάστοτε μέρος.

Με μια γρήγορη δοκιμή παρατηρήσαμε ότι έχει ανοίξει η δυνατότητα και στην Ελλάδα. Μάλιστα, μπορείς να πραγματοποιείς αναζητήσεις για ολόκληρες περιοχές και στη συνέχεια να την περιορίζεις σε συγκεκριμένα σημεία ενδιαφέροντος (π.χ. εστιατόρια, μπαρ, καταστήματα κλπ.), όπως και να αποθηκεύεις τις αναζητήσεις σου για να τις βλέπεις αργότερα.

instagram-shopping-chat.jpg

Σχετικά με την άλλη λειτουργία, απευθύνεται κυρίως σε μικρές επιχειρήσεις που θα μπορούν να επιβεβαιώνουν παραγγελίες χρηστών και να τις ολοκληρώνουν πλήρως απευθείας από το chat, χωρίς να μεταφέρεται ο αγοραστής σε άλλη εφαρμογή. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται απόλυτα άμεση η επικοινωνία μεταξύ επιχείρησης και πελάτη, ενώ όλο το ιστορικό συνομιλίας, οι συναλλαγές και η παρακολούθηση της πορείας της συναλλαγής (και της αποστολής) είναι διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή στο chat.

Όπως προαναφέραμε, η τελευταία λειτουργία είναι ανοικτή μόνο στις ΗΠΑ σε αυτό το πρώτο στάδιο, αλλά αναμένεται ότι θα επεκταθεί σε περισσότερες χώρες μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Loading