Instagram: Επιτρέπει και τη διαγραφή ακολούθων από δημόσιους λογαριασμούς

Σε περίπτωση που ιδιωτικός λογαριασμός του Instagram επιθυμεί να διαγράψει έναν από τους followers του, το μόνο που έχει να κάνει είναι να αφαιρέσει το χρήστη. Τι γίνεται όμως σε περίπτωση που ο λογαριασμός σας είναι δημόσιος; Το Instagram φαίνεται πως βρήκε λύση, καθώς με τη νέα λειτουργία, οι δημόσιοι λογαριασμοί θα μπορούν πλέον να αφαιρέσουν followers τους.

Μέχρι πρότινος, οι χρήστες του Instagram είχαν τη δυνατότητα να κάνουν το λογαριασμό τους ιδιωτικό εάν επιθυμούσαν την απομόνωση κάποιων συγκεκριμένων ατόμων. Με τη νέα λειτουργία, θα διευκολυνθεί η ζωή τους, διότι ακόμη και δημόσιοι λογαριασμοί μπορούν να αφαιρέσουν followers, χωρίς μάλιστα να ενημερωθούν οι τελευταίοι. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές που ανεπιθύμητα και ενοχλητικά άτομα σχολιάζουν και κάνουν stalk λογαριασμούς χρηστών.

Αυτή η λειτουργία έρχεται να αυξήσει τον έλεγχο που έχετε στο λογαριασμό σας, και μαζί με το νέο χαρακτηριστικό mute, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα διευκολύνουν τη ζωή σας. Η λειτουργία αυτή θα γίνει διαθέσιμη σε συγκεκριμένη ομάδα ατόμων σε αρχική φάση, και λογικά στην συνέχεια θα το δούμε σε όλους τους χρήστες ως επιλογή.

Εξάλλου, η ομάδα του Instagram δοκιμάζει και ορισμένες βελτιώσεις στη διαδικασία πιστοποίησης του λογαριασμού σε δύο βήματα (two-factor authentication) που θα επιτρέπει στους χρήστες να πιστοποιήσουν την ταυτότητα τους μέσω εφαρμογών όπως είναι το Google Authenticator, έτσι ώστε να μην χρειάζεται η σύνδεση με κάποιον τηλεφωνικό αριθμό.

This slideshow requires JavaScript.

[via]

Loading