Instagram Direct: Τέλος εποχής για την αυτόνομη εφαρμογή messaging

Όσοι παρακολουθείτε στενά τις εξελίξεις στις υπηρεσίες και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ίσως θυμάστε ότι η Facebook είχε κυκλοφορήσει δοκιμαστική την αυτόνομη εφαρμογή Instagram Direct σε ορισμένες χώρες για όσους θέλουν απλά να συνομιλούν μέσω του συστήματος messaging της δημοφιλούς πλατφόρμας.

Τελικά, η εταιρεία πήρε την απόφαση να μην προχωρήσει το project και ήδη αποστέλλει ειδοποιήσεις σε όσους συμμετείχαν στις δοκιμές ότι μέσα στον Ιούνιο θα σταματήσει η υποστήριξη της και οι συνομιλίες τους θα μεταφερθούν αυτόματα στην κύρια εφαρμογή του Instagram.

Η αλήθεια είναι ότι έγιναν προσπάθειες να ενισχυθεί το Instagram Direct με την προσθήκη διάφορων λειτουργιών, όπως τα GIFs από την υπηρεσία GIPHY και η δημιουργία web έκδοσης, αλλά αποδείχτηκε ότι δεν κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού. Γι' αυτό, άλλωστε, παρέμεινε σε κατάσταση beta και δεν λανσαρίστηκε σε όλο τον κόσμο.

Μη ξεχνάμε ότι η Facebook ετοιμάζει την ενοποίηση των τριών κύριων πλατφορμών messaging που της ανήκουν, τα Facebook Messenger, WhatsApp και Instagram.

[via]

Loading